В Японії чоловік напав із ножем на школярів: двоє загиблих і 16 поранених

29.05.2019
В Японії чоловік напав із ножем на школярів: двоє загиблих і 16 поранених

Просто на вулиці медики розгорнули намети для допомоги постраждалим.

В японському місті Кавасакі озброєний ножами чоловік напав на групу школярів, які чекали автобус.
 
 
Нападаючи на дітей, чоловік кричав «Я вас повбиваю». Внаслідок нападу двоє людей загинули, 16 отримали поранення.
 
 
Серед потерпілих — 13 дівчаток, учениць місцевої приватної школи. П’ятеро з них перебувають у тяжкому стані.
 
 
Поліція підтвердила загибель однієї дівчинки та дорослого чоловіка, який, ймовірно, був батьком однієї зі школярок.
 
Підозрюваний, за повідомленнями, трохи старше 50 років, завдав собі удар ножем у горло. Його заарештували, проте чоловік помер від отриманого поранення. Поліція не розкриває особу нападника. Мотиви його вчинку також наразі невідомі.
 
За інформацією японської телерадіокомпанії NHK, поліція виявила два ножі на місці події. Представник пожежної служби Кавасакі розказав «Франс Пресс», що повідомлення про напад на школярів надійшло о 7:44 ранку за місцевим часом.
 
Водій шкільного автобуса розповів NHK, що бачив, як підозрюваний наближається до черги школярів, які саме чекали автобус в одному з житлових районів міста.
 
Прем’єр-міністр Японії Сінзо Абе висловив співчуття родинам загиблих та поранених. Глава уряду заявив, що зробить усе можливе для безпеки дітей у країні. Він дав необхідні розпорядження відповідним міністерствам і відомствам. 
 
Рівень злочинності в Японії — один із найнижчих у світі, але останнім часом зросла кількість нападів із застосуванням холодної зброї. У 2016 році в центрі для людей iз психічними захворюваннями колишній працівник поранив ножем 19 людей.
 
Як повідомляється, він сказав, що хотів, аби люди з обмеженими можливостями зникли.
 
У 2008 році чоловік в’їхав на фургоні у жвавий район в Токіо, після чого почав завдавати ударів ножем пішоходам. Тоді загинуло семеро людей. У 2001 році чоловік з ножем напав на школярів у Осаці. Тоді загинуло восьмеро людей.