Срібна криниця: смілянські лісівники відновили давнє цілюще джерело

29.05.2019
Срібна криниця: смілянські лісівники відновили давнє цілюще джерело

Лісівники відновили криничку для мандрівників з власної ініціативи.

На Черкащині зусиллями лісівників відновлено унікальне давнє джерело з цілющою, із вмістом срібла, водою, яке довгий час було закинуте. Взялися його реанімувати лісівники Смілянського лісгоспу.
 
 
Як розповіли «УМ» у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, «срібна» криничка розташована у Мліївському лісництві неподалік села Драбівка Корсунь-Шевченківського району.
 
 
«Місцеві старожили й досі пам’ятають, як ще малими втамовували спрагу водою, що ввібрала в себе пахощі всіх лісових трав. Кажуть, тамтешня вода загоювала рани, знімала втому, додавала сил та енергії», — розповідають смілянські лісівники.
 
А відновили забуте природне джерело, щоб воно й надалі дарувало людям життєдайну вологу, майстер лісу Іван Савченко, помічник лісничого Віталій Чекаленко та лісничий Мліївського лісництва Олександр Гарань.
 
Біля срібної кринички облаштували відпочинкову зону з альтанкою, столом, лавами, аби всі охочі мали змогу не тільки насолодитися кришталево-чистою водою, а й комфортно відпочити у лісі. А щоб переконатися в якості води з цього джерела, лісівники здали проби води на експертизу.
 
Результати аналізів засвідчили, що джерельна вода справді насичена іонами срібла і не має протипоказань чи обмежень у щоденному вживанні. Тож нині криничка зі срібною водою стала улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів. Адже лісові джерела у тих краях відсутні як мінімум у радіусі 20 кілометрів.