На Черкащині власникам корів виплатили 6 мільйонів гривень дотацій

28.05.2019
На Черкащині власникам корів виплатили 6 мільйонів гривень дотацій

Дотаціями допомагають людям вирощувати тварин. (Фото з сайта newsmakers.com.ua.)

У Черкаській області триває робота з нарахування та виплати дотацій особистим селянським господарствам за утримання молодняку великої рогатої худоби.
 
 
Власникам корів уже нарахували 6 мільйонів гривень фінансової підтримки.
 
 
Про це «УМ» повідомили у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОДА.
 
За словами керівника департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігоря Колодки, загалом документи на отримання дотацій подали 323 сільських, селищних рад  від 2464 жителів сіл. У них утримується 4400 молодняку великої рогатої худоби.
 
«Сума нарахованої дотації в 56 разів більша у порівнянні з  відповідним періодом минулого року, — наголошує  Ігор Колодка. Він каже, що фахівці департаменту постійно надають селянам консультації щодо оформлення документів для нарахування дотації і тісно співпрацюють з управліннями агропромислового розвитку у районах Черкащини, аби оперативно поширювати цю актуальну інформацію.
 
Щоб усім було зрозуміло, які нині, зазвичай, особисті господарства у селах. На Черкащині у Самгородку на всій вулиці Набережній лише одна родина утримує корову. А ще десятиліття тому тут була череда з 30 тварин. Нині такої кількості рогатих не набереться на все село, яке не вважається маленьким.