Геофізики з'ясували, де в Києві найбрудніше повітря

24.05.2019
Геофізики з'ясували, де в Києві найбрудніше повітря

Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневського провела щомісячне обстеження на забруднення атмосферного повітря у столиці.
 
 
Спостереження за станом забруднення атмосферного повітря у Києві в квітні проводили на 16 постах. Загалом по місту він високий. 
 
 
У таких дослідженнях зазвичай визначають вміст чотирьох речовин другого та тре­тього класів небезпеки: діоксиду азоту, оксиду азоту, формальдегіду та діоксиду сірки.
 
 
За результатами квітневих спостережень, найбільш забрудненими у столиці були площі Деміївська і Перемоги та проспект Перемоги (поблизу метро Святошин).
 
Високим рівнем забруднення характеризувались також території поблизу вулиць Каунаської, Семена Скляренка, Бессарабської площі, вулиць Академіка Стражеска, Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), Оболонського проспекту та бульвару Лесі Українки. Підвищений рівень забруднення повітря зафіксували й на вулицях Інженера Бородіна та Попудренка, а також, як це не дивно... в Гідропарку.
 
Низьким забрудненням повітря характеризувався проспект Науки — рятує близькість Голосіївського лісопарку.
 
Порівняно з березнем 2019 року рівень забруднення повітря в Києві дещо підвищився за рахунок невеликого зростання вмісту діоксиду і оксиду азоту та фенолу. А от у порівнянні з квітнем 2018-го, навпаки, — знизився.
 
Зокрема, відмічають значне зменшення вмісту формальдегіду, деяке зниження оксиду вуглецю, хлористого та фтористого водню. Втім натомість зафіксували значне зростання вмісту діоксиду сірки в столичному повітрі.