Рідні просять Володимира Зеленського про реальні кроки щодо звільнення заручників Кремля

24.05.2019
Родичі заручників Кремля та правозахисники звернулися до Президента України Володимира Зеленського з пропозицією про конкретні дії для звільнення їхніх близьких.
 
Вони, зокрема, пропонують запровадити посаду уповноваженого Президента з питань звільнення заручників Кремля, створити Координаційну раду з питань звільнення заручників при адміністрації Президента, публічно підтримати законопроект «Про правовий статус і соціальні гарантії осіб, незаконно позбавлених волі, заручників, або засуджених на тимчасово окупованих територіях України та за її межами».
 
Обрання нового Президента України призвело не тільки до початку перезавантаження влади, а й до зміни команди виконавців на ключових посадах, що стосуються й відповідальних за гуманітарні питання, пов’язані з конфліктом на Донбасі.
 
В команді Володимира Зеленського поки ще не визначилися з відповідними кадрами, що створює додаткові перешкоди для звільнення українських полонених.
 
17 травня посаду уповноваженої Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та представника гуманітарної підгрупи у Мінську залишила Ірина Геращенко, яка обіймала цей пост із червня 2014 року.
 
Ще через два дні про припинення своєї діяльності у Мінському процесі повідомив і Євген Марчук. 20 травня рапорт про відставку подав глава СБУ Василь Грицак.