Четверо українських тенісистів намагаються подолати сито відбору на цьогорічному «Ролан Гарросі»

22.05.2019
Четверо українських тенісистів намагаються подолати сито відбору на цьогорічному «Ролан Гарросі»

Ветеран українського тенісу Сергій Стаховський сподівається, що з кожним новим матчем у кваліфікації «Ролан Гарроса»-2019 він прогресуватиме. (Фото з сайта btu.org.ua.)

Одразу чотири українські тенісисти зіграють в основній сітці майбутнього «Ролан Гарроса», котрий 26 травня стартує в Парижі.
 
Натомість жодному з вітчизняних тенісистів право на безпосередню участь в «основі» ґрунтового «шолома» не дісталося.
 
Кращий iз них — досвідчений Сергій Стаховський — у рейтингу АТР посідає скромне, як для себе, 111-те місце, котре, згідно з кваліфікаційними нормами «Гранд слему», не дозволяє його володарю напряму грати в основних раундах найрейтинговіших тенісних турнірах. Відтак і перший номер українського чоловічого тенісу, й друга ракетка України Ілля Марченко, котрий у табелі про ранги АТР обіймає 380 сходинку, взялися шукати спортивного щастя у кваліфікації Відкритої першості Франції-2019.
 
Свій дебютний у Парижі поєдинок Стаховський проводив з австралійцем Джеймсом Даквортом. Після матчу Сергій серйозно розкритикував свої дії на корті, наголосивши на тому, що, окрім суперника, йому довелося боротися з власними нервами. Утім аж занадто великих проблем австралієць Стаху створити не зміг, оскільки через власну травму був змушений уже в першому сеті за рахунку 4:2 на користь українця відмовитися від продовження двобою.
 
«Трохи відпочину, й розпочну підготовку до матчу другого кола, котрий для мене буде дуже важливим, адже далі фінал кваліфікації, після чого — «основа» «Ролан Гарроса», — наголосив Стаховський, наступним суперником котрого в Парижі буде білорус Володимир Ігнатик.
 
Водночас для Іллі Марченка кваліфікація на РГ-2019 розпочалася з дуелі проти бельгійця Артура де Грефа, в якій другий за рейтингом тенісист України розраховував на успішний фінал. Із огляду на тривалу епідемію травм, котра заважає Іллі відновити свою попередню форму, перед стартом ґрунтового відбору він заявив, що не має жодних цілей «на Париж». «Для мене кожна перемога — це вже успіх і позитив. У мене затяжна криза, котра пов’язана з травмою плеча. Навіть через рік після операції вона не дає мені спокою. Здавалося, я почав виходити на хороший ігровий рівень, але отримав нову травму — тріснуло ребро. Тож довелося розпочинати все з початку», — відзначив Марченко. Що ж до екс-першої ракетки України — Олександра Долгополова, то бути в «Турі» й протистояти кращим тенісистам планети йому також заважає складна травма руки, котра не дозволяє йому грати на найвищому рівні з весни минулого року.
 
Відзначимо, що в жіночій кваліфікаційній сітці «РГ-2019» змагаються дві наші співвітчизниці — Ангелина Калініна та Катерина Завацька. Водночас напряму до «основи» ґрунтового «шолома» від України потрапили Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Даяна Ястремська та Катерина Козлова.