Перший у світі завод без викидів СО2 запустили в Німеччині

21.05.2019

Шведсько-швейцарська компанія ABB Ltd повідомила, що її підприємство в Люденшайді, Німеччина, у травні стало першим у світі заводом, який узагалі не викидає в повітря вуглекислого газу. Він може стати моделлю наслідування для майбутніх промислових проектів, оскільки Німеччина прагне скоротити свої викидів СО2 на 40% до 2020 року порівняно з 2013-м.

 

Про це пише MarketWatch. Інженерний гігант ABB встановив власну сонячну ферму, енергії якої вистачило б на 3 тисячі 360 домашніх господарств. Установка вироблятиме близько 1100 МВт/год сонячної електоенергії на рік, що на 14% перевищує потреби самого підприємства.

 

Сьогодні працівники унікального заводу виробляють електророзетки і вимикачі. Сонячна енергія стовідсотково забезпечує енергопотреби заводу в сонячні дні, а надлишкова надходить в державну енергомережу для споживання всього регіону. Щоб покрити піки споживання в похмурі дні, ABB підписала угоду з MVV Energie AG про додаткову закупівлю екологічно чистої енергії.

 

«Така інтелектуальна екосистема дозволить підвищити енергоефективність, стійкість та економію ресурсів і зробить реальним майбутнє з нульовим рівнем викидів для промисловості», — сказав Тарак Мехта, президент підрозділу електрифікації ABB. Нещодавно японська компанія Konica Minolta перевела завод повністю на відновлювану енергію. Тажож виробник пива Bud та Stella Artois — компанія AB InBev — до 2025 року перейде на відновлювані джерела енергії.