У Тернополі викрито оборудку з продажу викрадених у Європі дорогих іномарок

17.05.2019
У Тернополі викрито оборудку з продажу викрадених у Європі дорогих іномарок

Вилучене під час обшуків.

Як повідомили «УМ» у прес-службі Головного управління національної поліції в Тернопільській області, співробітники Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки, спільно зi слідчими ГУНП i під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили діяльність організованої злочинної групи, що спеціалізувалася на крадіжках елітних автомобілів з Європи.
 
 
За словами начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України Василя Джиджори, її учасники впродовж тривалого часу перебивали номери агрегатів на автомобілях елітного класу, викрадених в Іспанії, Італії та в інших країнах Євросоюзу, після чого іномарки перепродавали в Україні.
 
 
До злочинного угруповання, яке працювало, в основному, на території Тернопільської та Волинської областей, входило кілька членів, кожен з яких відповідав за окрему сферу діяльності.
 
 
А організував цю оборудку 34-річний уродженець райцентру Чортків на Тернопільщині, якого раніше вже притягували до відповідальності за знищення, підробку та заміну номерів вузлів й агрегатів транспортного засобу. Він зібрав групу з раніше судимих злочинців — уродженців Львівщини, Київщини, Чернівців та Волині, замовляв викрадачам марку та тип автомобілів, а потім реалізовував їх уже з перебитими номерами.
 
 
 
За доставкою ж транспортних засобів з-за кордону стежив ще один співорганізатор «бізнесу». Ще кілька осіб змінювали номери, «перебивали» окремі запчастини та обслуговували електроніку в іномарках, а на інших лише оформляли документи на купівлю автівок.
 
 
Оперативники документували діяльність підозрюваних більше шести місяців.
 
 
 
 
 
 
Відтак під час спецоперації, до якої залучили працівників спецпідрозділу «КОРД», було проведено 26 санкціонованих обшуків на територіях Тернопільської, Волинської, Львівської, Київської та Чернівецької областей. У підозрюваних вилучили шість елітних іномарок — Toyota Auris,RAV-4, три Lexus NX 300h та Audi Q5.
 
 
А також — вогнепальну зброю з оптичними прицілами та глушниками, набої, GPS-трекери, сканери, радіостанції, понад тридцять мобільних телефонів i майже півсотні сім-карт різних мобільних операторів. Знайшли за місцем проживання одного з організаторів і верстат для перебивання номерних агрегатів, заготовки для внесення таких змін, документи на іномарки та номерні знаки. 
 
 
Трьом активним учасникам незаконного бізнесу оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 28 — вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; статті 290 ККУ — знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу. Одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді застави, щодо інших двох питання вирішується у суді.