Як вони «з жиру бісяться»: В Нью-Йорку пройшла «Met Gala»

17.05.2019
Як вони «з жиру бісяться»: В Нью-Йорку пройшла «Met Gala»

Сіара вразила зачіскою.

Однією з найгучніших подій року у світі моди є так звана «Мет Гала», яка проходить щорічно у першій половині травня у Нью-Йорку і яку називають «Оскаром» моди.
 
Цю акцію під назвою «Бал Інституту костюма» вперше організувала в 1948 році публіцист та фахівець моди Элеонор Ламберт із метою збору коштів серед вершків суспільства Нью-Йорка на підтримку Інституту костюма при найславетнішому музеї міста «Метрополітен Мюзеум». Звідси і назва акції «Мет-гала» — від назви музею. Ідея Элеонор Ламберт виявилась «пострілом у десятку». Для багатих найбагатшого міста світу з’явився майданчик, де вони могли демонструвати свою фінансову і соціальну зверхність над рештою суспільства. 
 
Бал «Мет-гала» від самого початку почав збирати вершки зі світу моди, кіно, музики та мистецтва. Починаючи з 1995 року, ця щорічна акція відбувається під патронатом головного редактора головного глянцевого журналу мод у світі Vogue Анни Вінтур.
 
І відтоді вечірка збирає не стільки вершки, а «вершки з вершків». Зала для вечірки в музеї «Метрополітен» вміщає від 650 до 700 осіб. Квиток для участі в ній обходиться бажаючим до 100 тисяч доларів. Але для права придбати його не достатньо мати таку шалену суму, бо потрібно ще й бути «знаменитістю», щось значити в світі моди, кіно, музики чи телебачення. З огляду на це, щороку гала обертається парадом супергламуру американського та світового шоу-бізнесу.
 
Щоб бути зіркою на цьому «параді марнославства», знаменитості вдаються до найрізноманітніших вигадок, які балансують на межі збочення. Співголова цьогорічного зібрання епатажна співачка Леді Гага з’явилась на відкриття шоу у рожевій сукні, нижня частина якої, мабуть, покрила б майданчик для гри в баскетбол, щоб надалі скинути її і дефілювати решту балу в нижній білизні.
 
А не менш епатажна американська зірка Кім Кардаш’ян, яка вславилась тонкою талією та широкими стегнами, подейкують, найняла для підготовки походу на бал трьох кремезних чоловіків, які затягували корсет на її осиній талії. Вечір вона пережила, не задихнулась. Певне, дихала стегнами. Менше зусиль, але з більшим ефектом доклала поп-співачка Сіара, яка з’явилася на модному шоу у зачісці, об’єм волосся якої перевищував об’єм її тіла.