Цілі — незмінні: Світоліна матиме достатньо часу для підготовки до «Ролан Гарросу»

17.05.2019
Цілі — незмінні: Світоліна матиме достатньо часу для підготовки до «Ролан Гарросу»

Еліна Світоліна та Гаель Монфіс підтримують одне одного в тенісі та поза кортом. (Фото з сайта sportsdaily.ru.)

Кілька останніх сезонів перша ракетка вітчизняного тенісу Еліна Світоліна активно працювала над здобуттям та захистом рейтингових очок, які дозволяли їй триматися на «топових» місцях у рейтингу Жіночої тенісної асоціації.
 
В минулі роки Світоліна успішно колекціонувала перемоги на престижних турнірах WTА. На одному з таких представницьких зібрань — у Римі — Еліна тріумфувала два роки поспіль. Проте чергова спроба захистити титул у столиці Італії завершилася для прими українського тенісу фіаско.
 
Перший же матч на цьогорічному турнірі, в якому Світоліній опонувала знана білоруска Вікторія Азаренко, завершився для нашої співвітчизниці поразкою — 6:4, 1:6, 5:7. Цікаво, що в заключній партії наша співвітчизниця вела перед (5:2), проте довести поєдинок до логічного завершення не змогла.
 
Примітно, що вперше з 2004 року Еліна програла за сезон чотири матчі поспіль. А ранній виліт iз римського «Прем’єру» призведе до того, що в оновленому рейтингу WTA українська тенісистка втратить одразу три позиції й перед стартом «Ролан Гарроса» опуститься на дев’яту сходинку.
«В останні кілька місяців у мене не було ігрової практики. Тож для мене кожен матч — як фінал», — говорила перед поєдинком з Азаренко перша ракетка українського тенісу.
 
Утім, уже перший свій «фінал» у Римі Світоліна програла. Водночас попереду в Еліни Відкритий чемпіонат Франції, де вона намагатиметься показати значно кращий результат. Перемогти на «гранд слемі» українська тенісна прима та її команда прагнуть уже давно. Однак далі чвертьфіналів — у Мельбурні (2018, 2019) та Парижі (2015, 2017) — Еліні проходити не вдавалося.
 
І все ж вона наполягає, що її мета — перемога на «великому шоломі». «Для мене це важлива ціль. Якщо ти тенісист, то у тебе повинні бути серйозні орієнтири. Це мотивує й спонукає з максимальною відповідальністю ставитися до тренувань», — наголосила Світоліна. А швидкий виліт iз римського супертурніру дозволить лідеру українського жіночого тенісу присвятити достатньо багато часу підготовці до майбутнього «Ролан Гарросу», котрий стартує в Парижі 26 травня.
 
Що ж, наразі Еліна Світоліна проводить далеко не найкращий свій сезон. І поки що головні її успіхи в 2019 році стосуються навколоспортивного життя. Скориставшись паузою у своїх виступах, Еліна разом зі своїм бойфрендом, французьким теніси­стом Гаелем Монфісом знялася в документальному фільмі, котрий покликаний розповісти про «закулісне» життя тенісної пари.
 
Окрім того, Світоліна долучилася до благочинної акції, що мала на меті допомогти 16-річній українській тенісистці Даринi Лопатецькій, котра днями зазнала важкої травми коліна й потребувала невідкладної операції. «Дякуємо всім, хто відгукнувся на заклик про допомогу. Особлива подяка Еліні Світоліній, котра оплатила операцію. Хірургічне втручання пройшло вдало. Попереду тривалий процес медичної реабілітації», — сестра Дарини Лопатецької Марія у соцмережах опублікувала зверненння-подяку.
 
Власне, у документальному фільмі за участі Світоліної та Монфіса також ідеться про те, як вони удвох переживали неприємні миттєвості, пов’язані з травмами, без яких, на жаль, не обходиться спортивна кар’єра.