Розваги, а не розбудова держави

15.05.2019
Українців люблять звинувачувати в антисемітизмі, але вибори Президента в Україні наочно довели несправедливість цих докорів.
 
Громадяни України Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко на останніх президентських виборах набрали найбільше голосів виборців, незважаючи на свою національність, до того ж леді Ю постійно користується успіхом в електорату.
 
Чи можливий такий успіх на виборчих перегонах у президенти, як у Зеленського, в Росії у Жириновського, теж етнічного єврея? Ні, ніколи, хоч він і є досвідченим політиком упродовж десятиліть.
 
Неможливий він і в політиків єврейського походження у Польщі, а також у Німеччині, хоч ця країна і відчуває свою провину перед євреями за Холокост.
 
Зеленський підкорив своїх виборців російськомовними розважальними шоу, які далекі від української культури. У нього немає ніяких навиків і здібностей у політичній діяльності, в управлінні державою, не є він і українським патріотом, але його риторика підкорила частину виборців, на відміну від Порошенкового гасла «Мова, віра, армія», яке є основою будь-якого державотворення.
 
Без цих компонентів сьогодні немислима наша країна. Але виявилося, що вони незатребувані українськими виборцями – на перший план вони поставили розваги, а не розбудову держави, мову, українську ідентичність.
 
Попередні покоління українців заклали основи державності, користуючись якими Україна після довгих намагань усе ж здобула незалежність і державність, за яку воювали воїни УПА, страждали по тюрмах дисиденти, загинули Небесна сотня і тисячі бійців на фронті на Донбасі.
 
Вибори Президента показали, що в Україні не існує української нації, народу, а проживає тільки населення, якому байдужа держава, її розвиток, тому перспективи України сумні.
 
Керівник держави, національно свідома інтелігенція повинні зробити критичний висновок із цього і задіяти всі сили для створення української нації з постгеноцидного населення, відновити в паспорті незаконно прибрану графу «національність».
 
Без створення української нації неможлива побудова повноцінної Української держави. Населення України не вважає цінністю державність і прагне експериментів над собою і країною, що може призвести до жахливих наслідків. 
І. ШІМАНЧУК
Рівне