На «Агро-2019» вперше організують оцінювально-кваліфікаційне змагання племінних кіз

15.05.2019
На «Агро-2019» вперше організують оцінювально-кваліфікаційне змагання племінних кіз

Цього разу виставкові кози зійдуться на прю, застосовуючи не роги, а племінні якості.

Як повідомляє прес-служба Міністер­ства аграрної політики та продовольства, з 4 по 7 червня, під час 31-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» діятиме тематичний стенд, присвячений вирощуванню, розведенню племінних кіз в Україні і покращенню племінної якості тварин.
 
 
Із цією метою вперше організовують оцінювально-кваліфікаційний «Ринг» племінних кіз різних порід.
 
 
Як iдеться в офіційному повідомленні, такий цікавий захід проведе Українська асоціація племінних кіз та Ін­ститут тваринництва степових районів ім. М. Ф. Іванова «Асканія-Нова». Галузевий партнер дійства — Бізнес клуб Combiboard.
 
«Кози — це цікаво для малих виробників, для створення кооперативів, це прибутково і це, на моє особисте переконання, перспективно з точки зору розвитку сільських територій. Тому що саме виробництво молочної продукції з козячого молока — той крафтовий, нішевий бізнес, який підтягує до себе HoReCa, зелений туризм та інші, несільськогосподарські види діяльності в сільській місцевості. Ну і, звичайно, це експорт!» — прокоментувала очікувану подію виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.
 
Під час роботи стенду передбачається обмін досвідом між фахівцями, обговорення галузевих питань, зокрема щодо реалізації племінних тварин і здійснення комплексної сертифікованої експертизи їх племінної цінності. Також обговорять перспективи розширення участі козівників в наступних внутрішніх та міжнародних виставках.