На Черкащині презентували нову книгу місцевого журналіста і краєзнавця Володимира Чоса «Невідома Городищина»

14.05.2019
На Черкащині презентували нову книгу місцевого журналіста і краєзнавця Володимира Чоса «Невідома Городищина»

На Черкащині у Городищенській районній бібліотеці імені Василя Симиренка днями презентували нову книгу тамтешнього журналіста і краєзнавця Володимира Чоса «Невідома Городищина». 
 
У цьому виданні автор зібрав маловідомі факти з історії усіх населених пунктів рідного краю.
 
«Подорожуючи сто­рінками видання, читач дізнається про архео­логічні розкопки, про знайдені тут артефакти різних епох, про скарби і таємні підземелля, про стародавні храми, про чудодійну ікону Божої Матері, що дарує зцілення», — розповідає «УМ» Володимир Чос.
 
Презентація книги.
 
За його словами, читачі зможуть також довідатися й про місцеву Швейцарію — село Буду-Орловецьку — та її славних гончарів, про Вербівку, де в прадавні часи водилися мамонти, про лампочку Ілліча, яка не сяяла у Воронівці без могорича, про бунтівних селян Старосілля, про козацькі хрести села Петрики та ще багато пізнавального  з історії цього краю.
 
«У роботі над книгою використовував літописи, стародавні книги, архівні матеріали, спогади старожилів, які особисто збирав багато років. У книзі надруковано унікальні фотознімки й топографічні карти нашої місцевості», — наголошує пан Володимир.
 
Він щиро дякує за допомогу у виданні книги засновнику  громадської організації «Розвиток територіальних громад» Ірині Ванниковій та директору ТОВ «НВФ «Урожай» Олександру Воскобойніку і благодійному фонду «Урожай — громаді». 
 
«Ми радо підтримали ідею видання нової книги. Переконаний, що «Невідома Городищина» стане цікавою дорослим і дітям, її вивчатимуть у школах, вона даруватиме мудрість, навчатиме патріотизму», — наголошує Олександр Воскобойнік.
 
До слова, Володимир Чос — лауреат премій імені Семена Гулака-Артемовського, імені Павла Чубинського, імені Михайла Максимовича, за заслуги з відродження української духовності нагороджений орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, орденами «Козацька звитяга» та «Покрови Пресвятої Богородиці», Почесним знаком Національної спілки журналістів України та Почесною відзнакою Черкаської облдержадміністрації «Холодний Яр», відзнакою Президента України — ювілейною медаллю «25 років незалежності України», він — почесний громадянин міста Городище.