Дорогий принц: у скільки обійшлася британцям вагітність Меган Маркл

14.05.2019
Дорогий принц: у скільки обійшлася британцям вагітність Меган Маркл

Мабуть, народження ще жодної дитини у світі не викликало такого жвавого інтересу і таких очікувань, як спадкоємця Британської корони, бодай навіть у якійсь там довжелезній черзі на трон.
 
 
Син принца Гаррі та американської актриси Меган Маркл, а нині — герцогині Сассекської, з’явився на світ 6 травня.
 
 
До всіх попередніх обговорень, де вагітна герцогиня бувала, в що одягалася, які заходи відвідувала, додалися тепер ще й нові: як вона виглядає після пологів, а хто з породіль мав кращий вигляд — Кейт Мідлтон чи Меган Маркл, а як назвуть дитину, а хто буде хрещеними батьками?
 
Уже через два дні після народження дитини правнука було представлено королеві Єлизаветі й оголошено ім’я, яким його нарекли. Віднині черговий спадкоємець престолу носитиме ім’я Арчі Харрісон Маунтбаттен-Віндзор.
 
Не секрет, що американка викликала пересуди у жовтій і не тільки пресі на Британських островах ще задовго до весілля з принцом, а вже її вагітність просто-таки постійно підливала оливи у вогонь цікавості не лише британців.
 
Хтось з інтересантів навіть підрахував майже точну цифру, в яку обійшлася ця вагітність платникам податків Великої Британії, і сума, скажемо відверто, вражає: 1,1 млн. фунтів стерлінгів, або ж 1,3 млн. доларів!
 
Мабуть, найскромнішими були видатки на ремонт заміської резиденції молодят Фрогмор-хаус — якихось 50 тис. фунтів.
 
А от на дизайнерські сукні для вагітних герцогиня Сассекська витратила майже півмільйона фунтів. Ще 400 тис. фунтів майбутня мама потратила на так звану вечірку, яку традиційно влаштовують для друзів породіллі. Меган захотіла провести її саме в США, а це потребувало додаткових витрат на охорону, переліт, та й сама вечірка з дизайнерськими кондитерськими виробами та іншими витребеньками коштувала чимало.
 
Не забули педантичні журналісти порахувати і відпочинок парочки перед самими пологами герцогині в розкішному готелі Heckfield Place в Хемпширі, де одна доба перебування коштує 10 тис. фунтів. Але це ще не кінець, адже попереду — хрестини...