Дебютний бій Олександра Усика у суперважкій вазі проти Карлоса Таками відтерміновується

14.05.2019
Дебютний бій Олександра Усика у суперважкій вазі проти Карлоса Таками відтерміновується

Олександру Усику, схоже, не надто хочеться прощатися з титулом абсолютного чемпіона у важкій вазі. (Фото з сайта xsport.ua.)

Зовсім скоро вже мав би відбутися дебют абсолютного чемпіона у важкій вазі Олександра Усика в елітному боксерському дивізіоні.
 
 
Проте через травму, отриману під час підготовчого періоду, його перший у «супертяжах» бій — проти Карлоса Таками, котрий був призначений на 25 травня, — у визначений строк не відбудеться.
 
 
За попередньою інформацією, Усик травмував біцепс і на відновлення українському боксеру знадобиться два-три місяці.
 
 
При цьому днями у Києві боксер у своїй гостро-жартівливій манері заявив, що «у нього дві руки», а інформація про його «лікарняний» є недостовірною.
 
«Хто вам сказав, що у мене травма?» — поцікавився Усик. Проте бою з французом камерунського походження Такамою чекати все ж не варто. Як відзначив український боксер, бій таки відмінили.
 
Варто відзначити, що перехід Усика до суперважкого дивізіону проходить із труднощами. Попри те, що у боксерському світі активно обговорюють його можливе протистояння з чемпіоном світу Ентоні Джошуа, котрий, нагадаємо, остаточно відправив на спортивну пенсію Володимира Кличка, Олександр і досі не зробив жодного кроку в «супертяжах».
 
«Ми знаємо, що Усик отримав травму і його дебют у суперважкому дивізіоні відтерміновано. Але він має шанс стати обов’язковим претендентом, тож його бій проти Джошуа може відбутися в грудні», — заявив промоутер британця Едді Хірн.
 
Зауважимо, що травма Усика також передувала його виходу в ринг проти росіянина Гассієва, в протистоянні з яким наш співвітчизник і здобув титул абсолютного чемпіона у важкій вазі. Тоді, нагадаємо, окрім травми українського боксера, однією з головних причин переносу українсько-російської дуелі були й неузгодженості з місцем проведення протистояння.
 
Не виключено, що команди Усика й Таками теж не змогли знайти спільної мови, хоча й повідомлялося, що за свій дебют у «супертяжах» Олександр отримає мільйон доларів.
 
Загалом, маючи в своєму розпорядженні чемпіонські пояси, їхні господарі можуть розраховувати на вагомі гонорари. Так, друг та кум Усика — Василь Ломаченко — за наступний свій бій на профі-ринзі, в якому йому, скоріше за все, опонуватиме Люк Кемпбелл, зможе отримати три мільйони «зелених», а разом із ними й здобути вакантний чемпіонський пояс WBC.
 
Можливість же поповнити свою чемпіонську колекцію трофеєм Всесвітньої боксерської ради у Василя Ломаченка з’явилася після того, як ця організація задовольнила прохання його команди на проведення бою з обов’язковим претендентом Кемп­беллом за вакантний пояс WBC у легкій вазі.