Час уже близько: «Динамо» після нічиєї ще більше наблизило коронацію «Шахтаря» у Чемпіонаті України

14.05.2019
Час уже близько: «Динамо» після нічиєї ще більше наблизило коронацію «Шахтаря» у Чемпіонаті України

У другому поспіль домашньому матчі динамівці обмежилися результативною нічиєю. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Уже в наступному турі донецький «Шахтар» може достроково оформити своє 12-те за ліком чемпіонство.
 
 
З огляду на постійні пробуксовки їхнього головного конкурента наприкінці першості, недосяжними для «Динамо» «гірники» мають можливість стати за три тури до фінішу.
 
 
Наступного «уїк-енду» підопічні Паулу Фонсеки гратимуть у Запоріжжі проти «Зорі», яка напередодні відібрала очки у «біло-синіх», чим посприяла додатковому пришвидшенню процедури коронації майбутнього чемпіона країни.
 
 
Як відзначив після нічиєї з луганським клубом наставник динамівців Олександр Хацкевич, його команда повністю контролювала хід поєдинку з луганчанами, тоді як опоненти практично нічого не створили.
 
Однак реалізація «біло-синіми» своїх голевих моментів була на неймовірно низькому рівні — їхній молодий форвард Назар Русин «запоров» кілька 100-відстоткових нагод.
 
Відтак єдиного забитого Русиним гола виявилося недостатньо для перемоги киян. Натомість «Зоря» на останніх хвилинах поєдинку зі стандарту реалізувала одну з небагатьох своїх нагод для взяття динамівських воріт, змусивши таким чином Олександра Хацкевича нагадати собі й представникам ЗМІ, що наприкінці травня у нього завершується контракт iз «Динамо». 
 
В останні тижні футбольною Україною активно ширяться чутки про зміну головного тренера «біло-синіх». Проте в динамівському клубі радять громадськості не займатися тренерськими прогнозами, а дочекатися офіційних повідомлень своєї прес-служби.
 
Інформацію ж про призначення на пост очільника «Динамо» Олексія Михайличенка, котра з’явилася після втрати динамівцями очок у матчі позаминулого туру проти «Олександрії», в клубі назвали недостовірною.
 
Загалом, під орудою Хацкевича «Динамо» так і не спромоглося відшукати свою гру, хоча для цього в нинішньому сезоні «біло-сині» провели практично повну кадрову реорганізацію основного складу.
 
Водночас зі змінами на тренерському містку власник динамівського клубу Ігор Суркіс не поспішає й, вочевидь, вирішуватиме тренерське питання вже після завершення «срібного» для «біло-синіх» сезону, в якому чемпіонський титул, без сумніву, знову дістанеться «Шахтарю». 
 
Щодо ж до «бронзи», то її, скоріше за все, вперше у своїй історії виграє «Олександрія». Після нічиєї в Києві підопічні Володимира Шарана були близькими до здобуття очок і в грі з іншим грандом, проте досягти «мирової» з «Шахтарем» їм не дозволив кращий бомбардир чемпіонату Мораес, котрий нарешті перервав своє майже місячне «голеве мовчання».
 
Незважаючи на підвищену цікавість до тренерського майбутнього очільника «Динамо» та майбутнього дебюту «Олександрії» в груповому раунді Ліги Європи, найбільша інтрига в поточному розіграші УПЛ усе ж зберігається навколо останніх позицій в турнірній таблиці. Не так давно столичний «Арсенал» стояв першим на виліт, однак після низки вдалих матчів «каноніри» близькі до того, аби взагалі залишити «перехідну зону». 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. Другий етап. 28-й тур. 
«Маріуполь» — «Львів» — 2:0, «Динамо» — «Зоря» — 1:1, «Шахтар» — «Олександрія» — 2:1, «Арсенал-Київ» — «Чорноморець» — 3:3, «Десна» — «Олімпік» — 2:1, «Ворскла» — «Карпати» — 1:1.
Турнірне становище в І шістці: «Шахтар» — 73, «Динамо» — 62, «Олександрія» — 48, «Маріуполь», «Зоря» — 39, «Львів» — 30.
ІІ шістка: «Десна» — 38, «Ворскла» — 35, «Олімпік» — 28, «Карпати» — 26, «Арсенал-Київ» — 25, «Чорноморець» — 22.
Бомбардири: Мораес («Шахтар») — 18, Циганков («Динамо»), Швед («Карпати») — 14.