«Динамо» не вдалося скоротити відставання від «Шахтаря» в чемпіонаті України

26.04.2019
«Динамо» не вдалося скоротити відставання від «Шахтаря» в чемпіонаті України

«Динамо» не вдалося скоротити відставання від «Шахтаря» в чемпіонаті країни. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

В українському футболі потроху вже готуються до того, аби вітати «Шахтар» iз черговим чемпіонством.
 
 
Іще пара-трійка турів — і дострокове здобуття «гірниками» свого 12-го за ліком чемпіонськго трофею буде невідворотним.
 
 
Після того як одвічний конкурент донецького клубу в чемпіонських перегонах не зміг у рідних стінах здолати опонента, сподівання, що за останні сім турів динамівці зможуть ліквідувати семиочкове відставання, виглядають справою малореальною.
 
 
Розписавши на НСК «Олімпійський» з «гірниками» «суху» мирову, «біло-синім» не вдалося загострити боротьбу за чемпіонство, задовільнившись, у сухому залишку, малопривабливими нулями на табло.
 
Динамівці, котрих на домашній арені підтримували близько 40 тисяч уболівальників, можуть потішитися хіба тим, що не дозволили донецькому клубу на останніх секундах «дербі» вирвати перемогу.
 
Динамівський голкіпер Денис Бойко відбив удар з 11-метрової позначки свого колишнього одноклубника Мораєса, чим неабияк засмутив кращого бомбардира поточної першості. При цьому сам голкіпер став не тільки головним героєм матчу, а й удостоївся від УПЛ звання кращого гравця 25-го туру ЧУ. 
«Нічия — справедливий результат, але поганий для нас», — заявив словенський легіонер «Динамо» Беньямін Вербич.
 
Гра проходила за неймовірно поміркованим сценарієм. Команди діяли, постійно озираючись на власні володіння. Якщо «гірників» «мирова» в цьому матчі повністю влаштовувала, то динамівцям, аби збільшити свої шанси в боротьбі за «золото», потрібна була перемога. Водночас за весь матч підопічні Олександра Хацкевича лише одного разу завдали влучного удару по воротах суперника.
 
Після поєдинку Хацкевич знову нагадав про те, що впродовж тривалого часу «Динамо» грає без номінального форварда й цей факт неабияк заважає команді досягати необхідного результату. «Немає ким підсилити гру. Півроку грати без нападаючого дуже складно», — наголосив білоруський наставник столичного клубу.
 
Зауважимо, що придбаний динамівцями взимку іспанський форвард Фран Соль продовжує відновлюватися після травми плеча, а молодим вихованцям клубної школи — Цитаїшвілі та Русину, за словами Хацкевича, ще «працювати й працювати».
 
Побачили в ділі шанувальники «Динамо» й нове придбання клубу — уругвайського півзахисника Карлоса Де Пену. У своєму дебютному матчі за «біло-синіх» новачок провів на полі всі 90 хвилин, напрацювавши від тренера на схвальні відгуки.
 
Водночас у «Шахтарі» очікують, що наступне українське «класико», котре відбудеться 22 травня, за два тури до завершення чемпіонату, перетвориться на просту формальність.
 
«Якби ми програли, «Динамо» могло б повірити в себе. Але нам удалося зберегти фору в сім очок. Я сподіваюся, що через місяць матч iз динамівцями матиме формальний статус, але наразі наші футболісти розуміють, що до «золота» нам іще далеко», — наголосив наставник «гірників» Паулу Фонсека, очевидно, дещо «притримуючи» емоції.
 
Без сумніву, закликатиме своїх підопічних не розхолоджуватися й зберігати максимальну концентрацію на фініші ЧУ й наставник «Олександрії» Володимир Шаран, хоча його команда вже зараз має неймовірно високі шанси на виграш перших в історії клубу медалей елітної першості.
 
Перемога олександрійців над «Маріуполем» іще на крок наблизила їх до виграшу «бронзи», а також дозволила зберегти 12-очкову перевагу над найближчим переслідувачем.
 
За таких умов найбільшою інтригою останніх турів чемпіонату, схоже, буде боротьба за виживання в прем’єр-лізі, котру ведуть «Чорноморець» та «Арсенал-Київ». 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. Другий етап. 25-й тур. «Олімпік» — «Арсенал-Київ» — 2:0, «Карпати» — «Чорноморець» — 0:0, «Ворскла» — «Десна» — 3:3, «Олександрія» — «Маріуполь» — 2:1, «Зоря» — «Львів» — 2:1, «Динамо» — «Шахтар» — 0:0.
Турнірне становище в 1-й шістці: «Шахтар» — 64, «Динамо» — 57, «Олександрія» — 47, «Зоря» — 35, «Маріуполь» — 33, «Львів» — 30.
2-а шістка: «Десна» — 35, «Ворскла» — 30, «Карпати» — 25, «Олімпік» — 24, «Арсенал-Київ», «Чорноморець» — 18.
Бомбардири: Мораес («Шахтар») — 17, Циганков («Динамо»), Швед («Карпати») — 14.