На заводі з виробництва меду ТОВ «БІХАЙВ» провели День відкритих дверей для безробітних

23.04.2019
У селі Чорнявка Черкаського району днями провели День відкритих дверей на заводі з виробництва меду ТОВ «БІХАЙВ».
 
«Наші фахівці організували такий захід на цьому підприємстві з єдиною метою — провести презентацію роботодавця для 20 безробітних.
 
А ще — аби ці люди змогли знайти там роботу, адже на заводі є вакансії», — розповідають «Україні молодій» в Черкаському обласному центрі зайнятості.
 
Як наголошує директор з виробництва цього товариства Людмила Радько, високотехнологічний завод у Чорнявці здатний виробляти 10 тис. тонн меду щороку.
 
Оскільки підприємство оснащене сучасним обладнанням iз гомогенізації меду, то після щадної переробки зберігаються всі корисні властивості унікального природного продукту. 
 
«Заробітна плата наших працівників значно перевищує розмір середньої зарплати на Черкащині. Сьогодні для повноцінної роботи заводу необхідні відповідні кадри, тому ми пропонуємо роботу операторів лінії виробництва харчової продукції та вантажників», — уточнює пані Людмила.
 
Під час проведення Дня відкритих дверей черкаські безробітні відвідали цехові приміщення заводу з виробництва меду, ознайомилися з технологічними процесами та умовами праці.
 
На заході директор філії Олександр Гриценко зазначив, що така форма ознайомлення претендентів на посаду з умовами праці, особливостями виробничого процесу та режимом роботи підприємства є найбільш прийнятною та ефективною, оскільки власний досвід людини, наочність дозволяють їй майже одразу прийняти необхідне рішення.
 
І справді, на завершення заходу 5 черкаських безробітних зацікавилися пропозицією роботи та отримали направлення на проходження медичного огляду для подальшого працевлаштування.
 
До речі, з допомогою Черкаської обласної служби зайнятості з початку цього року вдалося працевлаштувати 8,6 тисячі безробітних. Це на 10 відсотків більше, ніж за відповідний період року минулого.
 
При цьому майже половина з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Ці люди знайшли роботу в сільському, лісовому, рибному господарствах, в оптовій та роздрібній торгівлі, в автосервісі, у переробній промисловості, у сфері державного управління й оборони, на транспорті. 
 
Також, як інформують у відділі статистики Черкаського обласного центру зайнятості, вдалося забезпечити тимчасову зайнятість ще 2 тис. 473  безробітним, які допомогали сім’ям учасників АТО, супроводжували інвалідів по зору, працювали на об’єктах соціальної сфери, а ще для понад 3,3 тис. безробітних провести професійне навчання. 
 
Найпоширенішими професіями, які здобули безробітні, кажуть у центрі зайнятості Черкащини, були електрогазозварювальник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, кухар, перукар, оператор котельні, манікюрник, продавець, водій автотранспортних засобів, швачка, адміністратор, кравець, кондитер, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, електромонтер із ремонту та обслуговування електроустаткування, касир торговельного залу. Загалом кількість охоплених профорієнтаційними послугами становила 43 тис. 300 осіб. 
 
Тож завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування кiлькiсть безробітних на Черкащині цього року зменшилася на 1 тис. 224 особи та становить майже 18,4 тис. шукачів вакансій. Отримувачів допомоги з безробіття також стало менше на 674 особи — їх налiчується 15,9 тисячi.