Місцевий телеканал Полтави «Місто» став «Центральним»

09.04.2019
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила переоформлення ліцензії полтавського цифрового ефірного телеканала «Місто» у зв’язку зі зміною логотипа, керівника та редакційної ради. Відтак відомий полтавським телеглядачам канал став «Центральним». 
 
— Зміна назви насамперед пов’язана з тим, що наш телеканал є єдиним приватним каналом, що має найбільший регіон покриття мовленням, — пояснив новий генеральний директор телеканала — виходець із Донецької області Олег Зонтов. — До того ж у нас амбітні цілі — плануємо отримати ліцензію на супутникове мовлення. Таким чином, маємо надію, що в перспективі працюватимемо на всю країну. А сьогодні наше завдання — стати центральним каналом для Центральної України. Ми змінили не лише назву телеканала, а й розташування, переїхавши за новою адресою, закупили нову апаратуру.
 
Тож новий офіс має все необхідне для виготовлення якісного контенту. Як повідомила головний редактор студії Діана Литвиненко, телеканал почав розширювати регіональну мережу мовлення. Крім того, вже створено його корпункт у Києві, там працюватимуть власний кореспондент та відеооператор, що дасть змогу вести прямі ефіри зі столиці. При цьому, як зазначила Діана Литвиненко, телеканал має кілька вакансій, тож тут чекають на талановитих творчих людей зі свіжими ідеями. 
 
— Скажу відверто, облаштовуючи студію, ми зіткнулися з проблемою, — поділився Олег Зонтов. — Як виявилося, у Полтаві немає спеціаліста, який би займався оформленням телевізійних студій. Довелося запросити відому фірму «Театрон», яка оформлювала студії телеканалів «Прямий», «СТБ», уже зроблені ескізи, і найближчим часом будуть виготовлені декорації. Готуємо й нові програми, які виходитимуть у новій студії. Зокрема, плануємо проводити ток-шоу з прямими включеннями з Києва. Я працюю генеральним директором три місяці, і мені цікаве саме завдання — вивести телеканал на національний рівень. Зрозуміло, це неможливо зробити без додаткових інвестицій. 
 
Коли відбувається переформатування телеканалів, усіх, як правило, цікавить запитання: хто з політиків за цим стоїть? Олег Зонтов наголосив, що телеканал «Центральний» буде аполітичним щодо структури власності й надалі зберігатиме свою програмну концепцію як інформаційний та сімейний. Водночас, зберігаючи інтригу, генеральний директор телеканала привідкрив таємницю, зазначивши, що вже цього місяця у структурі власності відбудуться деякі зміни. 
 
— Одним з інвесторів стане людина з творчого середовища, з київської богеми — продюсер, актор, що дасть новий поштовх у розвитку телеканала. Іще в нас з’явиться новий генеральний продюсер — це також достатньо відома медійна персона, один зі знаних київських тележурналістів, — поінформував Олег Зонтов. — До чого веду? Раніше була тенденція, коли з Полтави їхали працювати до Києва. А зараз, навпаки, їдуть зі столиці до нас.