Українська компанія побудує потужний завод iз виробництва екологічно чистих міндобрив у Латвії

09.04.2019
Дирекція Голопристанського підприємства 5 Element підписала договір про спільне будівництво з литовською компанією Biodinamika.
 
 
Перспективний проект, у який інвестують майже 120 тисяч євро, буде реалізований уже до 2020 року. Економісти підрахували, що вкладені кошти окупляться буквально впродовж року, що доводить його високу рентабельність.
 
 
Компанія 5 Element у місті Гола Пристань за три роки напруженої роботи встигла накопичити унікальний досвід у справі виробництва екологічно чистих мінеральних добрив.
 
 
Саме це у майбутньому дозволить аграріям України отримувати рекордні врожаї сільськогосподарської продукції.
 
Керівник підприємства Володимир Білий визнає, що прийшов час для розширення виробничих потужностей, адже є відмінний потенціал для заснування заводів у різних країнах світу.
 
— Переговори з компанією Biodinamika показали високу зацікавленість партнерів з Європи у співпраці з колегами з України, — додає генеральний директор компанії 5 Element. — Фахівцям з Євросоюзу не терпиться протестувати нашу продукцію, адже вона має унікальні властивості, що дозволяють не лише збільшити життєстійкість рослин, а й створити умови для отримання високих врожаїв.
 
Відзначимо, що для литовської компанії будівництво нового заводу — дуже вигідна справа, адже це дозволить охопити новий ринок збуту, що об’єднує відразу шість країн: Білорусь, Нідерланди, Швецію, а також країни Балтії.
 
На даний час компанія 5 Element проходить реєстрацію торгової марки ще й на інших континентах, в майбутньому це дасть можливість вести переговори про будівництво нових заводів на території США, Індії, Іспанії, а також Китаю.
 
До кінця 2019 року запрацює завод із виробництва екологічно чистих мінеральних добрив на Кіпрі, звідки українські препарати будуть поставляти до всіх країн Європи.
 
Сама технологія виробництва препаратів — українська, і вона вже запатентована, а ось заводи з виробництва будуть розташовані в різних куточках світу.
 
Генеральний директор компанії 5 Element Володимир Білий пишається тим, що його фахівці зуміли розробити та впровадити у життя стратегію створення виробництв у інших країнах, подібну до тієї, що використовує компанія Coca-Cola.
 
Адже всі філії української компанії отримають світову популярність під брендом 5 Element. Подібна стратегія дозволить ентузіастам Херсонщини вже через п’ять років охопити майже п’ять відсотків світового ринку в органічному сегменті виробництва екологічно чистих мінеральних добрив.