У Києва поблизу парку Шевченка з’явилася незвичайна еко-лава з кришечок

05.04.2019
У центрі Києва, поблизу парку Шевченка, з’явилася незвичайна лава, облицьована ламелями з перероблених пластикових кришечок.
 
Десь рік тому адміністрація столичного ресторану, що розташований за адресою: вулиця Антоновича, 1, біля якого тепер і встановлене екосидіння, взяла участь в екологічній акції: зорганізувала збір непотрібних кришечок від використаних ПЕТ-пляшок.
 
Потім мішечки з кришечками — загальною вагою у 37,5 кілограма — доставили на станцію «Україна без сміття», де їх сортували, дробили, а підготовлену сировину — транспортували до Одеси. 
 
Як розповіли активісти проекту «Дорогоцінний пластик. Precious plastic Ukraine», з побутових відходів фахівці виготовили водонепроникні міцні ламелі. Потім цими «дошками» з пластику облицювали звичайну лавочку, створивши справжній шедевр вуличного мистецтва.
 
На думку киянки Оксани Марюк, за таким принципом можна робити сидіння для зупинок, на яких не холодно сидіти навіть узимку, а також такі ж гарні велодоріжки, якими вже давно їздять у Європі.
 
Люди готові збирати та віддавати волонтерам непотрібні відходи з пластика, натомість отримуючи трохи більше міського комфорту.
 
Надихнувшись першим успіхом, активісти проекту «Дорогоцінний пластик. Precious plastic Ukraine» пообіцяли довести, що з побутових відходів можна робити багато корисних предметів. 
 
Переслати або здати мішечки з непотрібними пластиковими кришечками можна за такими адресами: у Києві станція «Україна без сміття» — це вулиця Саперно-Слобідська, 25/4, а в Одесі студія «Банк пластика», — вулиця Олександра Невського, 57, телефон: 067 910 6601.
 
Інші адреси зі збору кришечок опубліковані в мережі iнтернет, на сайтах фондів «ОВЕС» та «Бджілка».