В Одесі заарештували водія, який на «євроблясі» збив трьох нацгвардійців, одного - на смерть

03.04.2019
Один iз бійців Нацгвардії, потерпілий у страшній ДТП в Одесі, прийшов до тями та дав перші свідчення.
 
Нагадаємо, у суботу, 30 березня, на розі вулиць Кишинівська та проспекту Добровольського розігралася справжня драма.
 
Автомобіль «Опель» на «євробляхах» проскочив на жовте світло світлофора, водій не впорався з керуванням, іномарка врізалася у «Мерседес». Від потужного удару «Опель» різко викинуло на пішохідну частину вулиці.
 
Наслідок — п’ятеро поранених, серед яких троє бійців Національної гвардії України ВЧ 3012, які на той момент патрулювали вулиці міста.
 
Приголомшливо: 23-річний Віталій Флоря миттєво загинув на місці трагедії від отриманих травм, а двоє його товаришів отримали важкі травми.
 
«Через кiлька годин після жахливої ДТП у iнтернет потрапило відео з камер спостереження, які зафіксували, як неадекватний чоловік підходить до поранених бійців, починає добивати їх ногами, а також намагається відібрати у закривавлених хлопців бойову зброю, — розповів активіст, керівник організації «Вуличний фронт» Дем’ян Ганул. — Особистість зловмисника вдалося швидко встановити, його вже затримано, вiн дає свідчення у відділку поліції».
 
Правоохоронці з’яс­у­вали, що агресивний перехожий Путілін Максим Асламбекович раніше сидів у в’язниці, та не так давно вийшов на свободу, отримавши умовно-дострокове звільнення. А добити поранених вирішив iз почуття ненависті до співробітників правоохоронних органів, які раніше зробили йому словесне зауваження. Проти зловмисника порушено кримінальну справу, за скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 
«За кілька хвилин до ДТП ми зробили зауваження Путіліну за те, що він порушив громадський порядок, — розповів Денис Балгуров, який лише дивом залишився живим. — Трагедія сталася буквально відразу ж після цього, коли ми всі втрьох стояли на пішохідному переході».
 
Обидва постраждалi бійці Національної гвардії перебувають у відділенні інтенсивної терапії Військово-медичного клінічного центру Південного регіону.
 
Як розповів анестезіолог Андрій Андрієвський, вони отримали відкриті переломи ніг, струс мозку та множинні забої м’яких тканин тіла.
 
За словами медиків, обох військовослужбовців очікує тривалий період реабілітації та декілька складних операцій. 
 
Стан Дениса Балгурова має позитивну динаміку, тому незабаром лікарі збираються перевести його до відділення травматології. Набагато гіршi справи у його колеги Данила Руденка, який отримав важку черепно-мозкову травму та відразу ж після ДТП впав у кому, з якої медики поки що безсилі його вивести.
 
Київський районний суд міста Одеси вже заарештував водія «Опеля», підозрюваного у смертельнiй ДТП у місті Одеса, терміном на 60 днів без права внесення застави.