Вибухи у Кропивницькому: правоохоронці затримали двох підозрюваних

03.04.2019
Ця трагедія у Кропивницькому нагадувала армагедон: вибухи чули в усіх кінцях міста, майже звідусіль можна було й бачити величезні «гриби» полум’я і вогню.
 
Надзвичайна подія на газовій автозаправці мала техногенні наслідки.
 
З’ясування причин і встановлення винних у цій справі набирають нових обертів. Наразі другого підозрюваного у вибухах на автостоянці в Кропивницькому затримано, суд арештував його з можливістю внесення застави понад мільйон гривень. 
 
Як повідомила прес-служба прокуратури області, «Кіровський районний суд розглянув і задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою керівнику товариства з обмеженою відповідальністю «Елан-Ві», якого підозрюють у серії потужних вибухів у Кропивницькому 27 березня.
 
Щоправда, уточнив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко, оскільки підозрюваний є керівником підприємства, то прокуратура клопотала про його арешт без можливості внесення застави.
 
Дещо раніше інженеру цього ж підприємства було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час і його зобов’язали носити електронний браслет. Водночас прокурори клопотали про взяття його під варту. Прокуратура готує апеляцію на обидва рішення.
 
«Оскільки прокуратура клопотала про тримання під вартою, на зазначене рішення суду внесено апеляційну скаргу», — зазначили в прокуратурі.
 
Нагадаємо, що 27 березня у Кропивницькому сталися вибухи на газовій автозаправці, через що частина міста залишилася без електропостачання.
 
Внаслідок пожежі було травмовано четверо осіб (із них двоє — співробітники ДСНС), вогонь також знищив 8 легкових і 10 вантажних автомобілів. Пізніше помер водій автоцистерни з газом, яка вибухнула на автостоянці в Кропивницькому.