Запорізький «Мотор» не зміг пробитися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

03.04.2019
Запорізький «Мотор» не зміг пробитися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів

У «Мотора» не знайшлося аргументів проти потужної гри «Віве Кельце» у рідних стінах. (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

У нинішньому сезоні найсильніший чоловічий гандбольний клуб країни — запорізький «Мотор» — уперше грав в елітному дивізіоні Ліги чемпіонів і з першої спроби зумів пробитися до 1/8 фіналу змагань, куди раніше українському чемпіону дістатися було вкрай складно.
 
 
Утім, посівши у своїй групі прохідне п’яте місце, у суперники по першому раунду «плей-оф» «Мотор» отримав четвертого за рейтингом представника «сусіднього» «октету», в активі котрого тріумф у Лізі чемпіонів-2016 та виграш національної першості-2017/2018, — польський «Віве Кельце».
 
 
У домашньому протистоянні з амбітним колективом «Мотор» продемонстрував гідну гру, виграти котру йому завадили кілька необов’язкових помилок наприкінці поєдинку в Запоріжжі.
 
 
Маючи перевагу в кілька м’ячів, в підсумку, «мотористи» були змушені втішатися нічийним результатом — 33:33.
 
Коментуючи підсумок виїзного поєдинку, наставник «Віве Кельце» Талант Дуйшебаєв заявив: «Перед домашньою грою ми можемо бути оптимістами. Якщо до першого поєдинку шанси на вихід до чвертьфіналу були трохи більшими для «Мотора» — 51 проти 49, то тепер буде навпаки — 51 відсоток на нашу користь».
 
Шанси українського чемпіона перед грою-відповіддю, й справді, виглядали дещо нижчими, хоча перед виїздом до Польщі новообраний капітан «Мотора» Захар Денисов наголосив, що його команда має досвід успішних гостьових поєдинків iз серйозними опонентами.
 
Відзначимо, що після першого поєдинку проти «Віве Кельце» в «Моторі» заявили, що його багаторічний капітан Сергій Шельменко через постійні травми змушений завершити кар’єру гравця. Після чого Денисов, який упродовж сезону виконував обов’язки капітана, отримав повноцінні капітанські повноваження. За його кандидатуру партнери проголосували одноголосно. 
 
Однак після вирішення одного кадрового питання перед виїздом до Польщі у «Мотора» з’явилися інші. На тренуванні важку травму коліна отримав один із кращих снайперів запоріжців поляк Павел Пачковський, який у 2016 році допоміг «Віве Кельце» виграти суперлігу.
 
Трохи раніше (в першій грі 1/8 фіналу ЛЧ) зламав палець і пішов на лікарняний Євген Буйненко. Далеко не в кращих ігрових кондиціях до принципового матчу підійшов i лідер запорізького колективу білорус Борис Пуховський, який лише за кілька днів до гри повернувся до тренувань в основній групі.
 
Відтак на мегапринциповий поєдинок проти польського чемпіона «Мотор» вийшов в ослабленому складі. Досвідчений і потужний суперник легко відчув слабкі місця опонента й уже до перерви забезпечив собі комфортний «гандикап» у п’ять м’ячів.
 
Подальші ж спроби «мотористів» наздогнати господарів нічим позитивним для команди Степанця не завершилися. Хіба що завдяки старанням свого російського голкіпера Віктора Кірєєва «Мотор» зумів уникнути розгрому, зберігши до кінця поєдинку все те ж відставання в п’ять пунктів — 29:34. 
 
«На жаль, упродовж усього матчу нам довелося наздоганяти суперника. На жаль, ми зробили значно більше помилок, ніж у першому поєдинку. Дуже багато часу нам випало грати «сім на шість». Ми засмучені. Втішає лише те, що програли дуже сильному опоненту», — заявив головний тренер «Мотора» Микола Степанець.