«Тюльпан» з усіма зручностями: корпорація «Еталон» представила туристичний 10-метровий автобус

29.03.2019
«Тюльпан» з усіма зручностями: корпорація «Еталон» представила туристичний 10-метровий автобус

І корпус, і салон нового українського автобуса з сонячним електрозабезпеченням вписуються у європейські стандарти. (Фото з сайта traffic.od.ua.)

Новий автобус А084 «Тюльпан» минулого тижня вперше продемонстрував Чернігівський автозавод корпорації «Еталон».
 
Туристичний 10-метровий автобус — ексклюзив місцевого модельного ряду. У «люксовiй» версії транспортний засіб обладнано сидіннями підвищеної комфортності, холодильником, кондиціонером і сонячними батареями на даху автобуса, від яких походить живлення холодильника і кондиціонера під час стоянки.
 
«Тюльпан» оснащено камерами заднього огляду та салону, аудiосистемою та індивідуальними блоками клімату для кожного сидіння. 
 
У салоні інноваційного транспорту 37 комфортабельних пасажирських місць. Розміри автобуса — 10000х2340х3000 мм, колісна база — 5000 мм.
 
Оснащений силовою установкою DAF, потужністю 210 кінських сил екологічного стандарту «Евро-6». Бічні панелі кузова автобуса виготовлені з неіржавіючої сталі.
 
За словами керівника Чернігівського автозаводу Валерія Купцова, автобус А084 «Тюльпан» у топ-комплектації замовила на заводі фірма з Києва.
 
«Тюльпан» може мати перспективи і на європейському ринку, бо отримав схвальні відгуки на виставці Busworld Europe 2017 у бельгійському місті Кортрейк, де був виставлений.
 
Процес сертифікації українського автобуса в ЄС зайняв два роки, навіть не­зважаючи на те, що в ньому використані агрегати DAF Євро-6. Чернігівському автобусу довелося проходити всі можливі випробування, включаючи тест на перекидання та зіткнення.
 
«Буквально на кожну деталь і комплектуючі довелося отримувати європейський сертифікат. Досліджували всі — навіть у DAF дивуються, які тільки перешкоди нам доводиться долати, — розповідає Валерій Купцов. — Але маємо намір пройти цей шлях до кінця й отримати сертифікат ЄС уже цього року».
 
Поки триває європейська сертифікація, «Тюльпан» купують українські замовники. Корпорація «Еталон» уже реалізувала 5 таких автобусів, а на лінії їх складання ведуться роботи ще над двома.