«Донбас» матиме більше семи днів відпочинку перед початком захисту свого титулу

27.03.2019
«Донбас» матиме більше семи днів відпочинку перед початком захисту свого титулу

«Дніпро» та «Кременчук» до останнього поєдинку півфінальної серії відклали визначення фіналіста ЧУ. (Фото з сайта uhl.ua.)

У директораті Української хокейної ліги днями оголосили, що фінальна серія в боротьбі за чемпіонство розпочнеться 2 квітня в Дружківці.
 
 
Про місце старту «золотої» баталії стало зрозуміло одразу після виграшу переможцем регулярного сезону — «Донбасом» — свого півфінального протистояння у «Білого барса», котре після серії з п’яти поєдинків завершилося минулої п’ятниці. 
 
 
А от з оголошенням дати першого фінального поєдинку організаторам ЧУ довелося чекати до останнього, оскільки не було чіткої визначеності в питанні тривалості другого півфіналу.
 
 
На відміну від дуелі першої та четвертої команди «регулярки», де ім’я переможця читалося ще до початку суперечки, зробити бодай якісь прогнози в битві другого та третього номерів «плей-оф» — «Кременчука» та «Дніпра» відповідно — було справою марною.
 
Зрештою, обмінявшись гостьовими перемогами та домашніми поразками, непоступливі суперники підійшли до вирішального в серії поєдинку, котрий відбудеться в Кременчуці 27 березня.
 
Не виключено, що, в підсумку, перевага домашнього майданчика все ж допоможе «Кременчуку» здобути вирішальну для участі у фіналі перемогу.
 
До того ж у команди Олександра Савицького більше, в порівнянні з дебютантом ЧУ, досвіду ігор iз підвищеною відповідальністю.
 
Однак і в головного тренера херсонського «Дніпра» Дмитра Підгурського є свій козир. Свого часу він уже брав участь — разом iз «Кременчуком» — у фіналі національної першості.
 
Попри зміну клубу амбіції Підгурського, думається, меншими не стали. От тільки питання, чи залишилися сили в його нових підопічних на заключний ривок?
 
Між шостим та сьомим поєдинками півфінальної серії в «Кременчука» та «Дніпра» було два повні дні відпочинку. Останнє їхнє побачення, що відбулося в Херсоні, завершилося мінімальним успіхом господарів — 2:1.
 
«Хто більше припустився помилок, той і програв», — сказав після шостого поєдинку серії очільник «Кременчука» Олександр Савицький.
 
Очевидно, без права на помилку гратимуть суперники й свій останній у цьому сезоні очний двобій. Після нього один з опонентів, окрилений успіхом та виснажений затяжним півфінальним марафоном, на початку квітня зійдеться з чинним чемпіоном країни у битві за «золото». 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінальна серія (до чотирьох перемог). «Донбас» — «Білий барс» — 8:1 (Рахунок у серії — 4:1). «Дніпро» — «Кременчук» — 2:1 (3:3).