В Антарктиді пінгвіни крадуть технічне обладнання зі станції «Академік Вернадський»

19.03.2019
В Антарктиді пінгвіни крадуть технічне обладнання зі станції «Академік Вернадський»

Прекраснi мисливцi та мудрi еволюцiйнi стратеги, пiнгвiни довгий час були практично одноосiбними господарями на цiлому контитентi. І тут прийшла людина... (Фото з сайта inlviv.in.ua.)

На аномальну поведінку птахів поскаржилися латвійські полярники, якi прибули на українську полярну станцію «Академік Вернадський» у середині лютого, аби взяти проби ґрунту, повідомляє Skaties.lv. Аналізувати їх мають уже в Латвії.
 
Науковці хочуть вивчити внутрішню структуру арктичних льодовиків i зрозуміти процеси, що почалися в регіоні внаслідок зміни клімату.
 
 
Тільки їм почали перешкоджати пігнвіни. Учасники експедиції кажуть, що цікаві птахи регулярно супроводжували їх як поблизу полярної станції «Академік Вернадський», так і за її межами.
 
 
Та пернатi аборигени стали регулярно руйнувати, красти й переміщувати технічне обладнання. І цим суттєво ускладнили роботу геологiв.
 
 
Наприкiнцi березня на станцію «Академік Вернадський» повинен прибути корабель з українськими дослідниками. Планується спільна робота українських і латвійських науковців на Пiвденному полюсi.
 
Після цього корабель разом з українськими та латвійськими дослідниками вирушить у дорогу з Антарктиди до Південної Америки.