За передплатників замовте слово!

13.03.2019
Шановні «україномолодці»! Дозвольте звично звернутись за розрадою.
 
Я «моніторив» і «Голос України», і «Сільські вісті», і вашу газету — хто краще спрацює, а саме — питання доставки кореспонденції останнім часом.
 
У нашому чималенькому селі Мала Білозірка — десь до 5 тисяч жителів, а ще — чотири поштові відділення працюють чотири рази на тиждень. Але пресу можуть принести аж у суботу або й наступного дня.
 
У мене це — до десятка газет, які у скриньку не поміщаються, бо до виборів передплатив більше (як інвалід до бібліотек не доберусь) . А що вже казати меншим поселенням! 
 
ЗМІ не раз уже писали й говорили про «неповносправність» нашого головного почмейстера Ігоря Смілянського. Цей «оптимізатор» ще дитиною емігрував із батьками до США, а тепер повернувся на історичну батьківщину, щоб нині з найупослідженіших — старих i немічних — робити свої ґешефти? «Прибився» до їхнього берега, що хоч збирай підписи за його відставку.
 
На жаль, сільській спільноті організаційно це важко зробити, але треба! Озвучте мій голос волаючого! Є ж у ваших колег рубрика «Наша пошта», як колись в Анатолія Шевченка (світлої пам’яті) — «Читацьке віче», «Народна газета», — там читачі одне одного знали, повірте давньому книжно-газетному жуку. 
 
Торкнусь і телерадіоЗМІ. Перші в основі — кишеньково-куплені, але ж їх принаймні чути, лише фільтруй, дивись. Гірше з радіо. Зникло радіо «Ера». Сучасні горе-приймачі ледве «ловлять» українське радіо, а де ж канал «Культура», інші?
 
Якесь є «НВ» зі своїм московсько-інтернаціональним складом ведучих. До того ж повірте колишньому флотському радисту (який у «Голосі Америки» самого Питирима Сорокіна, сучасника Леніна — хто тепер знає такого — слухав), нині розмовні станції — з дуже вузькою смугою частоти.
 
А ось різні FM музичного штибу, шансони, «рускоє радіо», авторадіо, обласні виплоди займають широкі діапазони.
 
Саме ж радіо дуже зручно слухати людям за роботою. Прохання і до Юрія Артеменка, і до парламенту, хто опікується там свободою слова, влаштуйте слухання з цього питання — це ж диверсія чергова, а не мовлення! Почуйте моє SOS! 
Олексій ПЕРЕДЕРІЙ
с. Мала Білозірка, Василівський район, 
Запорізька область