Росія формує ударні з’єднання на кордоні з Україною для можливого вторгнення — Муженко

07.03.2019
Росія формує ударні з’єднання на кордоні з Україною для можливого вторгнення — Муженко

Начальник Генштабу Віктор Муженко поділився з представниками військово-дипломатичного корпусу занепокоєнням через гіперактивність військових підрозділів Росії. (Фото з сайта unian.net.)

Російська сторона формує ударні з’єднання на кордоні з Україною для можливого вторгнення, а також готує низку диверсій на передовій і в тилу, заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.
 
 
«Військові загрози створюють за трьома з чотирьох напрямків: північ, схід і південь. Російська сторона завершує формування на кордоні України ударних з’єднань, які разом із частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення», — сказав він у середу на київській зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні. 
 
Муженко підкреслив, що українським Збройним силам є ким і чим зупиняти російські танки і літаки:
 
«За умови виконання держоборонзамовлення в 2019 році ми вдвічі збільшимо склад нової техніки порівняно з попередніми роками. Йдеться про оновлення і прийняття на озброєння комплексів протиракетної оборони і модернізованих ракет до них, укомплектування вітчизняними протитанковими комплексами Сухопутних військ, десантно-штурмових військ і морської піхоти. Йде і доукомплектування військ легкоброньованою автомобільною технiкою та оновлення парку вантажної техніки, збільшується чисельність вітчизняних БПЛА в розвідувальних і артилерійських підрозділах. Також укомплектовуємо новими засобами радіолокаційної і радіотехнічної розвідки підрозділи Повітряних сил України та продовжуємо оновлення корабельно-катерного складу ВМС України».
 
 
Начальник Генштабу не виключає диверсій на передовій у період перед виборами Президента України: «Відстежуємо значну активізацію противника в інформаційному просторі, де шляхом серії інформаційних і психологічних операцій він намагається впливати на особовий склад».
 
Українські військові вживають необхідних заходів для запобігання таким сценаріям.