Скандал в Укроборонпромі: лідер руху «Спільна справа» назвав «бенефіціара»

07.03.2019
Розслідування Bihus.info, які оприлюднили за три тижні до дня виборів, щодо двох основних претендентів на президентський пост мають на меті «зробити президентом» шоумена Володимира Зеленського.
 
Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив лідер Громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк.
 
Коментуючи скандал навколо Укроборонпрому, який розгорівся після оприлюднення матеріалів журналістського розслідування, Олександр Данилюк зауважив: його бентежить те, що Bihus.info синхронно напередодні виборів починає «викидати» розслідування щодо двох політиків — Петра Порошенка та Юлії Тимошенко.
 
Притім, вважає  гість студії, і Порошенко, і Тимошенко починають використовувати ці матеріали як аргументовані докази проти суперника.
 
Олександр Данилюк переконаний, що розслідування Бігуса, які виходять за три тижні до дня голосування, щодо згаданих політиків мають на меті «зробити президентом» шоумена Володимира Зеленського. «Очевидно, що бенефіціаром цієї історії є саме Зеленський», — переконаний Олександр Данилюк.
 
«У цій конкретно ситуації я вважаю, що президент Зеленський і всі люди, які за цим проектом стоять, — це загроза для національної безпеки. Й оскільки ми обираємо зараз Верховного головнокомандувача, мене особисто бентежить, що штаби двох основних претендентів на цю посаду, принаймні до цих скандалів, Порошенко й Тимошенко, ігноруючи це, поводяться абсолютно безвідповідально», — наголосив він.
 
Лідер Громадянського руху «Спільна справа» застеріг, що «російський сценарій» на українських виборах передбачає не лише по­трапляння «гібридних» кандидатів до влади, а й тотальну дестабілізацію в країні.
 
Нагадаємо, 25 лютого видання Bihus.info оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Президента курирують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
 
4 березня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.
 
Фігурант розслідування Ігор Гладковський подав до суду на журналіста Дениса Бігуса. ДК «Укр­оборонпром» називає маніпулятивною інформацію про «відкат» екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського з розкрадання «оборонки» і каже, що деталі до «Ан-26» купував «за оптимальною ціною».