Переможець трьох останніх сезонів Суперліги «Реал» достроково вибув із боротьби

07.03.2019
Переможець трьох останніх сезонів Суперліги «Реал» достроково вибув із боротьби

У матчі-відповіді 1/8 фіналу ЛЧ «Аякс» розгромив «Реал» і вперше за 22 роки досяг успіху в «плей-оф» Суперліги. (Фото з сайта ua-football.com.)

Максимальне світіння та блиск футбольної зірки під назвою мадридський «Реал» можна було спостерігати минулої весни в Києві, коли «королівський» клуб утретє поспіль виграв Лігу чемпіонів.
 
 
Щоправда, слідом за грандіозним тріумфом на євроарені, котрого раніше ніхто в Старому світі не досягав, почалося стрімке згасання яскравого світила.
 
 
Практично одночасно «Реал» залишили наставник команди Зінедін Зідан, з яким і була пов’язана історична тріумфальна серія «вершкових», та їхній багаторічний лідер і голеадор Кріштіану Роналду.
 
Утративши свій головний потенціал, мадридський суперклуб упродовж сезону провалився практично на всіх фронтах. Однак, напевно, найболіснiшого удару «реалісти» зазнали в Суперлізі, де минулого мід-уїку з тріском програли двоматчеве протистояння в 1/8 фіналу «Аяксу».
 
Після мінімальної гостьової перемоги в Амстердамі (2:1) мало що передбачало підсумкове фіаско мадридців.
 
Але, певно, недооцінивши силу опонента чи, можливо, переоцінивши свої здібності, футболісти «Реала» на рідному «Сантьяго Бернабеу» дозволили голландському клубу перемогти з різницею в три м’ячі — 4:1.
 
«Кожен із нас у цьому матчі зіграв нижче свого рівня. Але, загалом, це нормально, коли в команди трапляється поганий сезон», — визнав німецький півзахисник «Реала» Тоні Кроос.
 
Водночас, на думку наставника «Аякса» Еріка тен Хага, його підопічні продемонстрували гру, близьку до ідеалу. Як результат, голландський клуб уперше за 22 роки зумів досягти масштабного успіху в «плей-оф» ЛЧ. Варто нагадати, що на шляху до групового етапу поточної суперліги футболісти «Аякса» залишили за бортом турніру київське «Динамо».
 
Ну а в «Реалі» вкотре ви­знали, що їм дуже не вистачає Кріштіану Роналду. Намагання ж нинішнього наставника «вершкових» Сантьяго Соларі надати команді нового образу виглядають малопродуктивними.
 
«Я не здаюся», — наголосив 42-річний аргентинський «коуч», хоча зрозуміло, що перебувати йому біля керма «реалістів» залишилося зовсім недовго.
 
Без сумніву, керівництво «Реала» активно займається пошуком іменитого тренера, котрий зміг би спрямувати «галактичних» футболістів у правильне русло. Не виключено, що до Мадрида знову повернеться Жозе Моуріньйо.
 
І тоді історій, на кшталт тієї, що трапилася з капітаном «Реала» Серхіо Рамосом у першому матчі 1/8 фіналу проти «Аякса», в майбутньому не матиме місце.
 
А вийшло так, що незадовго до завершення поєдинку в Амстердамі, за рахунку 2:1 на користь мадридців, Рамос вирішив свідомо отримати попередження й перед чверть­фіналом «обнулити» свій набір «гірчичників», принісши в жертву матч-відповідь з «Аяксом». Зрештою, в УЄФА зверхність капітана «Реала» не залишилася непоміченою.
 
І замість передбаченого регламентом за перебір жовтих карток одного матчу дискваліфікації, Рамоса — в дисциплінарних цілях — залишили поза грою на два матчі.
 
Іще одне покарання отримав самовпевнений захисник і від футбольної долі, котра взагалі викинула зірковий «Реал» із єврокубків. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Повторні матчі 1/8 фіналу. «Реал» (Іспанія) — «Аякс» (Голландія) — 1:4 (Асенсіо, 70 — Зійєх, 7; Нерес, 18; Тадич, 62; Шьоне, 72; вилучення: Начо, 90+3 («Р»); перша гра — 2:1), «Боруссія» (Д, Німеччина) — «Тоттенхем» (Англія) — 0:1 (Кейн, 49; перша гра — 0:3).