Росія готує провокації, намагаючись видати своїх терористів за українських громадян

06.03.2019
Російські спецслужби використовують для провокацій по всьому світу осіб з підготовкою в терористичних угрупованнях.
 
Одну зі схем легалізації в Україні таких російських найманців викрили співробітники Департаменту оперативної діяльності Держприкордонслужби. 
 
Щоб легалізувати в Україні осіб, навчених у таборах терористів, що воювали в лавах ІДІЛ у Сирії і незаконних збройних формуваннях на сході нашої країни, повокатори намагались фальсифікувати паспортні документи цих громадян РФ.
 
За повідомленням прес-служби ДПСУ, бойовиків підшукували серед вихідців з Північного Кавказу і країн Середньої Азії.
 
Щоб завести в Україну такого бойовика, його документи ретельно готували, намагаючись заздалегідь кілька разів «обкатати» за маршрутом майбутнього руху через український кордон, як на заході, так і на сході.
 
Двох посібників такої схеми, громадян Росії і України, правоохоронці затримали в Києві в момент, коли ті чекали передачу з-за «поребрика» кількох паспортів іноземців.
 
Згодом у паспорти повинні були проставляти підроблені штампи про перетин державного кордону України в різних пунктах пропуску, аби приспати пильність прикордонників безпосередньо в момент появи на кордоні підставної особи, — так, ніби він уже неодноразово перетинав українські пункти пропуску.
 
Як з’ясували оперативники Держприкордонслужби, один із вилучених паспортів оформлено на громадянина РФ, який перебуває в міжнародному розшуку як бойовик ІДІЛ.
 
Деякі інші документи також стосувалися осіб, причетних до тяжких злочинів. Затриманих передали співробітникам Нацполіції за ознаками кримінального злочину, перед­баченого статтею 358 КК. Також їх перевірять на причетність до терористичної діяльності.