У Києві французький філософ Бернар-Анрі Леві покаже виставу про уміння робити вибір

06.03.2019
У Києві французький філософ Бернар-Анрі Леві покаже виставу про уміння робити вибір

Бернар-Анрі Леві у новій виставі.

У Києві 28 березня, саме напередодні президентських виборів у країні, у Палаці мистецтв, який більшість усе ще називає Жовтневим, французький філософ Бернар-Анрі Леві покаже п’єсу «В пошуках Європи».
 
 
Митець у 2015 році вже був в українській столиці з виставою про події на Майдані.
 
 
Із цьогорічною прем’єрою Леві вирішив проїхати всі ті міста, в яких показував свою попередню виставу «Готель Європа».
 
 
Письменник адаптує сценарій нової п’єси для кожного з 20 міст туру: від Барселони до Києва. Цього року наскрізна тема постановки — вибори.
 
Бернар-Анрі Леві відомий завдяки своїй активній громадянській позиції. Він пише статті та п’єси, щоб закликати однодумців до діалогу про майбутнє. Для митця важливо бути у вирі політичних подій у Європі.
 
Зокрема, він з українцями стояв на Майдані, де виголошував промову. 
 
«Неможливо стояти осторонь подій, що відбуваються у Європі. В Україні після моєї вистави проходитимуть вибори Президента. Я знаю, що вони важливі, адже від них буде залежати подальший курс України на європейській арені. Тому приїду, щоб поговорити з українцями про це зі сцени», — ділиться Бернар-Анрі Леві.
 
«У пошуках Європи» — це моноспектакль. Виставу покажуть французькою мовою з українськими субтитрами. Головну роль гратиме сам автор. Дія відбувається у Сараєво.
 
Головний герой — письменник, який має підготувати промову про Європу, її майбутнє і теперішнє та основоположні цінності в усі часи. 
 
Сценічна дія відбувається у готелі, де письменник уже був зо два десятка років тому. У кімнаті — лише він, ноутбук та Google. І глядачі знатимуть зміст його запитів, роздумів і нескінченних повідомлень.
 
Моноспектакль французького митця — це 90 хвилин внутрішнього монологу, 5 актів. Чи вдасться героєві знайти вихід? Чи він застрягне у своїх ідеях і не буде спроможним зробити вибір?
 
П’єса Леві спонукатиме глядачів почати свій внутрішній відповідальний діалог, щоб зробити правильний вибір уже в реальному житті.