Суд зняв із Люка Бессона обвинувачення у зґвалтуванні

01.03.2019
Суд зняв із Люка Бессона обвинувачення у зґвалтуванні

Люк Бессон.

Якось останнім часом світ здригається від інформаційних «землетрусів» щодо різноманітних секс-скандалів.
 
 
Навіть президенти не уникають цієї участі, що вже казати про «простих смертних», як-от різні там актори чи режисери.
 
 
Чого доброго, доведеться брати довідку про добровільні статеві стосунки перед кожною романтичною вечерею чи походом у гості. Ну так, про всяк випадок...
 
Щось подібне допомогло б і французько-американському режисеру Люку Бессону, який кілька років був у романтичних стосунках із 27-річною актрисою нідерландського походження Сенд ван Рой (незважаючи на те, що вже 15 років «щасливий» у подружжі зі своїм співпродюсером Вірджинією Сілла), але це не вберегло його від позову від цієї його «подруги», яка заявила в суді, що хоч і вступала з Люком у статеві зносини, але якось так через «нехочу».
 
У своїй заяві в поліцію, яку вона подала на режисера ще в травні минулого року, актриса заявила, що робила це, тому що 59-річний Бессон шантажував її через професійну діяльність.
 
А 17 травня минулоріч він і взагалі запросив її у свій номер (як зазвичай), напоїв чаєм, після чого вона ніби знепритомніла, а отямившись, зрозуміла, що її зґвалтували. Згодом, у червні того ж року, вона подала заяву про ще чотири зґвалтування її Люком. 
 
Та ось минулого понеділка прокуратура Парижа вирішила закрити справу щодо ймовірних зґвалтувань відомого режисера. Сам Бессон був ошелешений, коли дізнався про подібні звинувачення, а також категорично заперечував вчинення злочинних дій та застосування наркотичних препаратів.
 
Адвокат режисера, зі свого боку, заявив, що його клієнт знайомий із заявницею, але ніяких протиправних дій щодо неї не вчиняв. Краще б він порадив своєму клієнту бути обачнішим у своїх «стрибках у гречку»...