Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція садочка для особливих дітей на Дарниці

27.02.2019
Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи щодо реконструкції дошкільного навчального закладу №652 у Дарницькому районі.
 
Про це повідомляє прес-служба міського голови столиці.
 
«Ми оглянули, на якій стадії реконструкцій цей дитсадок у Дарницькому районі. Роботи тут тривають повним ходом, об’єкт готовий приблизно на 75%. Це незвичайний садочок, оскільки призначений для дітлахів з особливими потребами. Стара будівля закладу стояла занедбаною понад 20 років. Тепер це буде фактично новозбудоване приміщення — сучасне і комфортне», — підкреслив Кличко.
 
Він зазначив, що вже зовсім скоро новий дитсадок прийматиме маленьких вихованців. Розрахований він на 210 дітей (11 груп).
 
У садочку буде облаштовано чимало приміщень для відпочинку, навчальних, музичних, фізкультурних занять та з ЛФК, комп’ютерна кімната, майстерня образотворчого мистецтва та кімната для конструювання Lego.
 
«Зробимо так, аби кожній дитині тут було комфортно і цікаво», — пообіцяв Віталій Кличко.
 
Також до приміщення дитячого садка передбачено повний доступ маломобільних груп. Блок медичних приміщень і басейн буде розташовано на першому поверсі, що дозволить забезпечити легкий доступ дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату. Вже встановлюють ліфт, а залу з басейном буде викладено спеціальною неслизькою плиткою.
 
У будівництві садочка застосовують новітні технології з енергозбереження, зокрема буде встановлено LED-освітлення.
 
Сама ж реконструкція виконується у межах фундаменту та без зміни геометричних розмірів будівлі. Після завершення будівельних робіт на території садочка буде проведено благоустрій.
 
Особливу увагу замовника реконструкції, КП «Спецжитлофонд», буде приділено збереженню старих дерев, які дають затишок, а поблизу сусідніх будинків встановлять лавки, оскільки територія садка впритул наближена до подвір’я житлових будинків.