Слово сильних: «Динамо» та «Шахтар» підтвердили свою панівну роль у прем’єр-лізі

27.02.2019
Слово сильних: «Динамо» та «Шахтар» підтвердили свою панівну роль у прем’єр-лізі

У воротах «Зорі» словенський легіонер «Динамо» Беньямін Вербич відзначився «дублем». (Фото з сайта upl.ua.)

Перехресні дуелі всередині «топової четвірки» прем’єр-ліги — між першою й третьою та другою й четвертою командами — вкотре яскраво продемонстрували існування серйозної дистанції, котра розділяє пару вітчизняних грандів та решту команд чемпіонату країни.
На «Олімпійському» в Києві столичні динамівці здобули десяту за ліком велику перемогу над луганською «Зорею» в чемпіонатах країни. 
Не було проблем у домашньому матчі й у донецького «Шахтаря» з «Олександрією». Досягши комфортної переваги в два м’ячі ще до перерви, надалі підопічні Паулу Фонсеки впевнено тримали під контролем хід поєдинку. 
На правах третьої команди першості «Олександрія» все ж намагалася показувати зуби, проте довести до логічного завершення кілька хороших моментів (зокрема, реалізувати два виходи сам на сам) підопічним Володимира Шарана не дозволив брак майстерності. «У матчах з таким суперником, як «Шахтар», не можна не реалізовувати стільки моментів», — після гри пояснював причини поразки очільник «Олександрії».
Без сумніву, мав претензії до своїх підопічних і головний тренер «Шахтаря», адже в захисті «гірники» зіграли не надто надійно. Особливо проблемним місцем у протистоянні з «Олександрією» у донецькому колективі став центр захисної ланки, де після переходу Ярослава Ракицького до «Зеніту» в «Шахтарі» грає дует Кривцов — Хочолава. «Команду й справді  залишив її лідер, але сьогоднішні провали в обороні не пов’язані з відсутністю Ярослава. Це індивідуальні помилки, котрих може припуститися будь-який гравець», — пояснив Давид Хочолава.
А от у динамівському таборі після здобуття командою найбільшої перемоги в сезоні (5:0), панував піднесений настрій. «Такі матчі додають упевненості», — наголосив головний тренер «біло-синіх» Олександр Хацкевич. Примітно, що останній м’яч у ворота «Зорі» забив іспанський новачок динамівців Фран Соль, який, нагадаємо, під час зимового трансферного «вікна» був головною ціллю столичного клубу. Іспанський форвард забиває за «Динамо» в другому матчі поспіль, таким чином підтверджуючи статус забивного форварда. «Радий, що знову вдалося забити, проте хотілося забити ще», — наголосив Соль.