Терористи «ДНР» слідом за Януковичем почали переживати за життя кума Путіна Медведчука

26.02.2019
Хто тільки не переймається життям кума Путіна Віктора Медведчука!
 
Про замах на одіозного українофоба, який нібито планують українські спецслужби, першим заявив утікач Віктор Янукович, а слідом за ним про це почали патякати через пропагандистські російські ЗМІ ще й терористи з так званої «ДНР». Що тут скажеш: ще ті джерела інформації! 
 
Зокрема, 6 лютого засуджений заочно за державну зраду Янукович заявив, що українська влада готує замах на Медведчука.
 
Мов­ляв, Президент Петро Порошенко нібито доручив українським спецслужбам вести розробку лідера громадського руху «Український вибір — Право народу».
 
При цьому СБУ нібито отримала вказівку «організувати замах на Медведчука, задіявши виконавців із «Правого сектору» з метою його залякування або фізичного усунення в залежності від розвитку передвиборчої ситуації в Україні».
 
Уже 11 лютого окремі народні депутати «Опозиційного блоку» попросили Генпрокуратуру і ДБР розслідувати «підготовку замаху» на Медведчука.
 
Як кажуть, «диявол ховається в деталях», якщо врахувати, що напередодні заяви Януковича, 5 лютого, саме слідчі ГПУ відкрили кримінальне провадження про можливу державну зраду і сепаратизм Віктора Медведчука.
 
Адже на з’їзді «Опозиційної платформи — «За життя» 29 січня у Києві Медведчук, увірувавши у власну безкарність, наговорив на кілька статей Кримінального кодексу, серед іншого, запропонувавши створити «автономний регіон Донбас» iз формуванням власного парламенту та уряду із закріпленням цього статусу в Конституції України.
 
За даними слідства, так званий «мирний план» Медведчука передбачає, що перемовини про «автономію» мають тривати у «чотирикутнику Київ—Донецьк—Луганськ—Москва». Тобто його автор озвучує «хотєлкі» власного кума з Кремля.
 
«У даному випадку проголошено заклики до зміни меж території України і одночасно надається допомога РФ у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність та сепаратистські настрої», — наголосили у ГПУ. І додали, що матеріали кримінальних проваджень щодо заяв Медведчука буде передано до Служби безпеки за підслідністю. Ось звідки Януковичу примарився замах на Медведчука за участі СБУ! 
 
Уже за кілька тижнів у Кремлі написали заяви для озвучування вже терористами «ДНР». 21 лютого так зване «Міністерство державної безпеки ДНР» заявило, що має підтвердження слів Віктора Януковича, що українські спецслужби готують замахи на відомих українських політиків, у тому числі на Медведчука. 
 
Тільки цього разу не СБУ було названо «основним розробником і виконавцем акцій з усунення неугодних політиків», а вже Головне управління розвідки Мін­оборони України. Мовляв, кілерів нібито тренують фахові розвідники зi США! 
 
Уже наступного дня, 22 лютого, Шевченківський райсуд Києва розглянув скаргу «опоблоківців» на бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань (ДБР) і зобов’язав його внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення та почати досудове розслідування за фактом можливого замаху на Медведчука.
 
Очевидно, що кум Путіна ще зберігає вплив на окремих суддів в Україні, що дозволяє йому отримувати від них потрібні рішення. Коли ти наговорив на кримінальне провадження, чому б не перекрити інформаційний резонанс щодо зради галасом про замах? 
 
Сам Медведчук днями заявив власним кишеньковим ЗМІ: «Інформація про можливий замах на мене — це результат того, що багатьом у нашій країні, і в першу чергу владі, не підходить моя політична діяльність, моя позиція, в тому числі з мирного регулювання на Донбасі, з відновлення економічних відносин iз Росією, з радикальної зміни економічного курсу нашої країни».