Олександр Зінченко допоміг «Манчестер Сіті» вирвати перемогу в команди Євгена Коноплянки

22.02.2019
Олександр Зінченко допоміг «Манчестер Сіті» вирвати перемогу в команди Євгена Коноплянки

У мачті «Атлетико» — «Ювентус» суддя неодноразово користувався підказками свого відеопомічника. (Фото з сайта www.championat.com.)

Минулий уїк-енд в Лізі чемпіонів міг стати дуеллю двох гравців збірної України — Євгена Коноплянки з «Шальке» та Олександра Зінченка з «Манчестер Сіті».
 
 
Утім, якщо останній, хоч і не на тривалий час, але вийшов на футбольне поле, то півзахисник «кобальтових» через хворобу взагалі не потрапив до заявки на гру.
 
 
Сам же поєдинок вийшов напрочуд бойовим та результативним.
 
 
Програючи та граючи в меншості, англійський чемпіон на останніх хвилинах спромігся двічі вразити ворота господарів «Велтінс-Арени» й здобути важливу гостьову перемогу.
 
«Такі поєдинки виграють великі футболісти», — головний тренер «МС» Хосеп Гвардіола високо оцінив професіоналізм своїх підопічних.
 
До слова, Олександра Зінченка іспанський наставник випустив на поле на 87-й хвилині поєдинку, аби зусиллями українця, котрий у «МС» грає на позиції лівого захисника, зміцнити оборону й захистити нічийний рахунок.
 
Проте, в підсумку, вийшло так, що футболісти з Манчестера згодом забили ще один м’яч, відправивши суперника в глибокий «нокаут».
 
«Мені дещо шкода «Шальке», особливо їхніх уболівальників, адже на арені в Гельзенкірхені завжди неймовірна атмосфера», — сказав після гри півзахисник «МС» Лерой Сане, котрий, власне, врятував свою команду від поразки. Переможний же м’яч у матчі на 90-й хвилині за «городян» забив Рахім Стерлінг.
 
Якщо й надалі підопічні Гвардіоли демонструватимуть свій неймовірний бійцівський характер, «Манчестер Сіті» матиме можливість максимально далеко просунутися турнірною сіткою.
 
Про прагнення досягти високого турнірного результату в Лізі чемпіонів заявив і головний тренер «Атлетико» Дієго Сімеоне, коли його команда вдома впевнено переграла «Ювентус» — 2:0.
 
Попри наявність у своєму складі переможця трьох попередніх розіграшів ЛЧ — Кріштіану Роналду, котрий, нагадаємо, улітку з Мадрида перебрався до Турина, — «Стара синьйора» виявилася безсилою на полі суперника.
 
Варто відзначити, що в цьому поєдинку його голов­ний арбітр Фелікс Цвайєр із Німеччини двічі використовував систему ВАР.
 
Спочатку німець запросив допомогу відеоасистента в момент призначення пенальті у ворота «Юве», а потім використав відеоповтор, щоб скасувати взяття воріт туринського клубу.
 
«Ми ще нічого не виграли. Нам опонує велика команда», — наголосив Сімеоне, який, нагадаємо, у минулому сезоні привів «Атлетико» до перемоги в Лізі Європи.
 
Загалом, як свідчить статистика, під проводом аргентинського наставника «матрацники» не програють у 13 матчах єврокубкових «плей-оф» поспіль. 
 
Не програли свої перші матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і двоє інших фаворитів турніру — «Баварія» та «Барселона». Щоправда, в кожному з цих матчів команди не забили жодного м’яча. Німецький чемпіон розписав «мирову» з фіналістом попереднього розіграшу Суперліги — «Ліверпулем», а краща команда Іспанії привезла «суху» нічию з Ліона. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Перші матчі 1/8 фіналу (поєдинки другого ігрового тижня). «Атлетико» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія) — 2:0, «Шальке» (Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 2:3, «Ліверпуль» (Англія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:0.