Знайомство Олександра Усика з суперважким дивізіоном має розпочатися з супербою

20.02.2019
Знайомство Олександра Усика з суперважким дивізіоном має розпочатися з супербою

Маючи за плечими досвід зустрічі в 2013 році з Володимиром Кличком, Олександр Повєткін добре знає рівень українських важковаговиків. (Фото з сайта gamebet.new.)

Аби стати успішним, потрібно співпрацювати з найкращими.
 
 
Так, розповідаючи про свої життєві успіхи, кажуть великі чемпіони.
 
 
Серед тих, від кого доводилося чути подібні цитати, був Володимир Кличко, а також Олександр Усик.
 
На шляху до своєї боксерської вершини у суперважкому дивізіоні Кличку-молодшому пощастило зустріти легендарного наставника Емануеля Стюарда.
 
Натомість сам Усик нині перебуває в тісній співпраці з промоутерською компанією братів Кличків, котра вже допомогла йому стати абсолютним чемпіоном у важкій вазі.
 
Зрозуміло, що не в правилах чемпіонів зупинятися на досягнутому й, зібравши всі чемпіонські пояси в одному дивізіоні, Олександр Усик націлився на підкорення максимальної висоти у профі-боксі.
 
До омріяного промоутерською компанією «К2 промоушн» бою Усик—Ентоні Джошуа ще далеко, але зрозуміло, що для братів Кличків цей бій є найбільш принциповим, оскільки саме британцю Джошуа належать пояси, котрі впродовж тривалого часу перебували у власності Володимира Кличка.
 
Зовсім скоро Усику належить зробити перший крок у суперважкому дивізіоні, і його промоутери активно працюють над пошуком першого суперника. Нагадаємо, що з недавнього часу з командою українського боксера працює відомий у Британії промоутер Едді Хірн, який, до слова, опікується також справами й Джошуа.
 
Тож у теорії особливих проблем з реалізацією протистояння Усик—Джошуа бути не повинно. Головне, аби український важковаговик зміг гідно витримати перші удари на новій висоті.
 
Перше знайомство Усика з «супертяжами» відбулося в листопаді 2018 року, коли в захисті своїх чемпіонських поясів у важкій категорії йому протистояв Тоні Белью — боксер iз досвідом боїв iз супергабаритними бійцями.
 
Проте по-справжньому бо­йове хрещення в надважкому дивізіоні в Усика попереду. Планується, що воно відбудеться в травні в Чикаго, а найбільш імовірним суперником вітчизняного боксера називають росіянина Олександра Повєткіна.
 
«Усе просто. Ми зробили запрошення Повєткіну і чекаємо його реакції. День-два — і ми маємо отримати відповідь», — заявив промоутер Усика Олександр Красюк.
 
Для гучного виходу в супертяжкий ринг Усику потрібен відомий опонент. І Повєткін, звісно, не остання людина у світі профі-боксу.
 
Нехай його репутація затьмарена допінговим скандалом, але його добре знають у боксерському світі.
 
У 2013 році Повєткін не надто успішно боксував у Москві з Кличком-молодшим. Тепер він має нагоду на ще один бій із предстваником боксерської України. 
 
Відзначимо, що Чикаго як приймаюче місто менеджери Усика вибрали невипадково, оскільки там проживає численна українська діаспора, котра неодмінно підтримає свого співвітчизника — кращого боксера 2018 року за версіями п’яти різних організацій.
 
Щодо самого бою Усик—Повєткін, то, за словами Красюка, це має бути не просто бій — а суперподія. Головне, аби росіянин погодився. «Повєткін знає рівень Усика, розуміє ризики. Тому це й може бути каменем спотикання під час перемовин».