«Мотор» не зміг втримати переможний результат у протистоянні з чемпіоном Угорщини

19.02.2019
«Мотор» не зміг втримати переможний результат у протистоянні з чемпіоном Угорщини

Гандболістам «Мотора» не вдалося стримати наполегливих опонентів iз «Пік Сегеда». (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

До участі в елітній групі суперліги «Мотор» — незмінний чемпіон України останніх сезонів — ішов не один рік.
 
 
Разом iз капітальною реконструкцією спортивної арени, так необхідної для проведення матчів на найвищому континентальному рівні, запорізький колектив поза рідними стінами провів не один десяток напружених поєдинків проти середняків європейського гандболу. Як відомо, досвід — справа наживна.
 
 
А однією з проблем «Мотора» в Лізі чемпіонів, від якої не раз потерпала команда, була й, схоже, залишається розбалансованість концентрації.
 
Найбільш яскраво ця проблема проявлялася в матчах «мотористів» під орудою польського наставника Патріка Ромбеля, котрий півтора сезона пропрацював у Запоріжжі, перш ніж йому на зміну після невдалого старту в поточній суперлізі прийшов Микола Степанець.
 
Траплялося так, що під орудою молодого поляка «Мотор» провалював один із таймів поєдинку, зазвичай перший, і потім, гарячкуючи, намагався (звісно, не завжди вдало) виправити ситуацію. 
 
У матчі 12-го туру групового етапу ЛЧ-2018/2019 з «Мотором» знову трапилася схожа ситуація, хоча, здавалося, у гостьовій грі проти угорського «Пік Сегеда» український чемпіон досягне сенсаційного результату.
 
Першу половину протистояння з чинним чемпіоном Угорщини підопічні Степанця виграли з перевагою в три м’ячі, й за хвилину до завершення гри володіли форою в один м’яч.
 
Однак втримати під контролем ситуацію в найвідповідальніший момент гандболісти «Мотора» все ж не змогли, дозволивши супернику на останніх секундах вийти вперед.
 
Зрештою, був у «мотористів» шанс здобути в Сегеді бодай очко, проте в останній атаці кидок Бориса Пуховського не досяг мети.
 
«Наш суперник грав дуже добре, а ми припустилися в захисті дуже багатьох помилок. Однак «Пік Сегед» продемонстрував свій характер і волю до перемоги», — сказав після гри наставник угорського чемпіона Хуан Карлос Пастор.
 
Його команда після 12 матчів має другий після «ПСЖ» очковий доробок, значно випереджаючи решту конкурентів.
 
У «Пік Сегеді» — неодноразовому учаснику чвертьфіналів ЛЧ — сподіваються, що в найближчому майбутньому команда зможе переписати свою історію й виграти головний клубний турнір континенту.
 
Для «Мотора» ж, попри невдачу в Угорщині, в турнірному плані мало що змінилося. Запорізький клуб зберіг за собою прохідну до «плей-оф» шосту позицію в октеті.
 
«Гра ви­йшла хороша, але моя команда засмучена результатом. З огляду на перебіг двобою «Мотор» не заслуговував на поразку. На жаль, ми програли, але будемо боротися далі», — відзначив Микола Степанець. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група В. 12-й тур. «Пік Сегед» (Угорщина) — «Мотор» (Україна) — 30:29 (12:15; Состарич (9) — Сорока (8)).
Турнірне становище: «ПСЖ» — 22, «Пік Сегед» — 19, «Фленсбург» — 12, «Нант» — 11, «Загреб» — 10, «Мотор» — 9, Цельє» — 7, «Ск’єрн» — 6.