Петиція киян проти ТРЦ-сміттєзвалища Бродського на Хрещатику за кілька днів зібрала понад 800 підписів

15.02.2019
Активісти впевнені, що незаконне будівництво шестиповерхового ТРЦ з подачі бізнесмена Михайла Бродського, яке перетворилося на смердюче звалище у самому центрі Києва, має бути зупинено.
 
«Навпроти Київської міськдержадміністрації, за адресою вулиця Хрещатик, 23-Б, розташована будівля, що раніше використовувалася як кафе. Протягом останніх кількох років вона перебуває у занедбаному стані», — йдеться у народній петиції. 
 
Ініціаторам збору підписів вдалося знайти достатньо доказів тому, що рішення столичної влади про виділення землі ТОВ «Олімп-ЛТД» видано з грубими порушеннями закону України.
 
Мешканці Хрещатика ведуть багаторічну боротьбу з цією комерційною структурою, засновником якої є компанія «Денді-Плюс», що належить дружині Бродського, Світлані.
 
Незважаючи на те, що роботу сайта електронних петицій Київради постійно намагаються заблокувати невідомі хакери, активісти мають намір іти до переможного кінця.
 
— Незаконне будівництво запланували на місці лівої тераси житлового будинку 23 по вулиці Хрещатик, — пояснив голова Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Центр» Володимир Апушкін. — Кияни повинні не допустити руйнування архітектурного ансамблю історичного центру столиці України на догоду приватним інтересам Бродського.
 
За словами активістів, захаращена забудовником земельна ділянка розташована в межах Центрального історичного ареалу Києва на території пам’ятки містобудування місцевого значення «Вулиця Хрещатик», що безпосередньо засвідчує незаконність будівництва ТРЦ на цьому місці.
 
Щодо заволодіння земельною ділянкою на Хрещатику, 23-Б за останні кілька років було проведено кілька журналістських розслідувань.
 
Детальний аналіз документів підтверджує, що Бродському вдалося приватизувати значну частину землі шахрайським шляхом.
 
За фактом самовільного будівництва відкрито кримінальне провадження з приводу незаконних дій посадових осіб за статтею «перевищення службових повноважень», однак мешканцям Києва доведеться докласти ще чимало зусиль, аби справа дійшла до суду.
 
Автори петиції вимагають від керівництва КМДА та депутатів Київради зобов’язати КП «Київблагоустрій» провести перевірку і припинити будівництво за адресою вулиця Хрещатик 23-Б та винести рішення щодо негайного відновлення належного стану засміченої ділянки, яка в нинішньому вигляді спотворює і ганьбить столицю.