Молоді патріоти Тернополя до річниці бою під Крутами провели безпрецендентну акцію

29.01.2019
Молоді патріоти Тернополя до річниці бою під Крутами провели безпрецендентну акцію

До акції «Доба» долучився й міський голова Тернополя Сергій Надал. (Фото прес-служби Тернопільської міської ради.)

Безпрецедентну акцію «Доба», присвячену річниці історичного бою під Крутами, вкотре провели в Тернополі члени міської організації Спілки української молоді.

 
Ініціатива пробути добу в умовах колишніх тюремних камер НКВС, щоб тим самим максимально наблизитись до історичних реалій і глибоко перейнятися ними, народилася 15 років тому.
 
 
Тоді тернопільські хлопці та дівчата вперше провели 24 години «на воді й хлібі» у справжньому колишньому карцері КДБ, збереженому працівниками єдиного в Україні тернопільського музею політв’язнів i репресованих. Таким чином ушанували пам’ять про закатованих там колись людей. 
 
Відтак акцію, розширивши її зміст, приурочили вже до подій під Крутами, а долучатися до неї, спеціально приїжджаючи для цього до Тернополя, почали й молоді патріоти з інших областей.
 
За свідченням багатьох учасників, враження бувають настільки сильними, що з’являється прагнення переосмислити життя і своє місце в ньому.
 
Вже традиційно в ході «Доби» з учасниками спілкуються громадські, релігійні та політичні діячі, порушуючи важливі контекстні теми.
 
А цього разу в підвальну камеру приходив на розмову з молоддю й міський голова Тернополя Сергій Надал.
 
Говорили про те, наскільки важливо сьогодні пам’ятати, розуміти і шанувати події, які ставали переломними в житті України.