На Черкащині сільськогосподарська компанія добровільно чистить дороги в 11 селах

25.01.2019
Снігопади та хуртовини, які вирували у ці дні на території Черкащини, додали чимало клопотів і сільськогосподарським виробникам, які господарюють в області. 
 
 
Тільки два приклади: між Самгородком і Макіївкою Смілянського району у переметах застрягли 12 автомобілів.
 
 
Це за 30 кілометрів від райцентру, тож рятувати людей та техніку довелося працівникам «Агро-Росі».
 
 
Потім трактор цієї сільськогосподарської компанії поїхав боротися з метровими переметами на дорогах у Плескачівці, це в іншому кінці району.
 
«У нашому селі невеликий трактор «Агро-Росі» постійно є і завжди виручає, але тут так намело, що оце прислали вже великий трактор. Аби всі так допомагали, як ця компанія, то було б добре», — розповідає «Україні молодій» Володимир Захарченко, сільський голова Плескачівки.
 
Загалом на розчистці доріг у населених пунктах Смілянського району Черкащини цієї сніжної зими працюють 5 транспортних засобів агропідприємства, причому практично цілодобово.
 
Вони розчищають дороги від переметів не лише у Плескачівці, а й у Ташлику, Самгородку, Макіївці, Буді-Макіївці, Пастирському, Сердюківці, Санжарисі, Ротмірстрівці, Сунках та на хуторі Шевченко.
Завдяки соціальній відповідальності компанії центральні дороги цих сіл та ті вулиці, які ведуть до шкіл, дитячих садків, до автобусних зупинок, завжди проїзні.
 
Якщо потрібно, то на всіх підйомах, спусках, на буграх і поворотах «агроросівці» посипають дороги протиожеледною сумішшю, аби розбити лід.
 
«Усі витрати на утримання доріг в 11 населених пунктах беремо на себе. А вони немалі. Адже в дні негоди щодня на ці потреби йде по 400-500 літрів дизпалива. Додайте сюди ще зарплату людям, амортизацію і ремонт техніки», — говорить Дмитро Золотоверхий, виконувач обов’язків керуючого господарством компанії.
 
Для посипання доріг, уточнює він, у населених пунктах Смілянського району, де працює ТОВ, компанія заготовила понад 15 тонн солі та ще до 120 тонн гранвідсіву.