Житель Тернополя вперше отримав паспорт у 53 роки

23.01.2019
Житель Тернополя вперше отримав паспорт у 53 роки

Тернополянин, який уперше отримав паспорт у 53-річному віці. (Фото прес-служби управління ДМС у Тернопільській області.)

Виявляється, прожити без паспорта в Україні можна! Принаймні це вдалося тернополянину пану Вільяну, який днями у 53 роки отримав свій перший паспорт — про це повідомила прес-служба управління державної міграційної служби в Тернопільській області. 
 
 
Як удалося дізнатися кореспондентові «УМ», хлопчик Вільян народився хворобливим і ріс дивакуватим, тож батько, який виховував його сам, вирішив уже дорослого сина відмежувати від будь-якої самостійної діяльності, де потрібно було б засвідчувати особу.
 
 
Так склалося, що якихось надзвичайних ситуацій, які б вимагали пред’явлення паспорта, в житті чоловіка раніше не виникало.
 
Аж поки... не помер батько, і вже не юний чоловік не зміг отримати без паспорта допомогу на поховання. Це й примусило пана Вільяна звернутися до державних органів щодо виготовлення документа.
 
Паспорт громадянина України у формі ID-картки чоловікові вручив особисто начальник обласного управління міграційної служби Ярослав Давибіда.
 
А незабаром у нього буде й ідентифікаційний код iз відповідним документом. Головне — щоб ще встиг навчитися жити й вирішувати всі свої проблеми самостійно.