У Тернополі запровадили нові екологічні правила

14.01.2019
У Тернополі запровадили нові екологічні правила

Відходи теж мають виглядати естетично.

Рішенням чергової сесії Тернопільської міськради змінено правила благоустрою міста щодо сортування сміття — воно стало обов’язковим.
 
 
Як повідомляє прес-служба міської ради, відтепер виконавцям послуг з управління, утримання і обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, ОСН, СК та нежитлових приміщень необхідно переобладнати існуючі контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів.
 
А у багато­квартирних будинках, де наявні діючі сміттєпроводи, облаштувати такі майданчики на прибудинковій території.
 
У свою чергу надавачі послуг із вивезення побутових відходів, відповідно до нових правил, повинні укомплектувати існуючі майданчики контейнерами, в які вже окремо мають скидатися змішані відходи, пластмаса, скло і таке інше. 
 
Окрім цього, міська рада ввела низку екологічних заборон. Зокрема, «органам самореалізації населення, житлово-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків і споживчим кооперативам» забороняється: паркувати, ремонтувати, мити та заправляти автомобілі та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях та в зелених зонах; самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони; вивозити і вивантажувати в не відведених для цього місцях тверді побутові й великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки тощо; спалювати суху природну рослинність або її залишки та будь-які інші відходи.
 
У разі порушення нових правил на посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності накладатимуть штрафні санкції згідно зi статтями 82 та 152 Кодеку України про адміністративні правопорушення.