Леся Цуренко зупинилася за крок від тріумфу на престижному турнірі WTA у Брісбені

09.01.2019
Леся Цуренко зупинилася за крок від тріумфу на престижному турнірі WTA у Брісбені

На початку минулого року друга ракетка України Леся Цуренко оголосила, що в її кар’єрі починається нова сторінка.
 
 
«Тривалий час я перебувала в «топ-50», а тепер моя мета — перша двадцятка, — відзначила тенісистка.
 
 
І хоча за один сезон піднятися до окресленої когорти вона не змогла, проведена під орудою нового наставника — італійця Адріано Албанезі — робота дала пристойний результат. У минулому, 2018, році Цуренко оновила свій рейтинговий рекорд у табелі про ранги WTA.
 
А, щойно завершилось міжсезоння, 29-річна киянка додатково просунулась угору у світовому рейтингу, піднявшись на найвищу в своїй професійній кар’єрі 24-му позицію.
 
Подібного прогресу в рейтинговому листі Жіночої тенісної асоціації друга ракетка України досягла завдяки своєму успішному виступу на престижному турнірі в австрійському Брісбені, завершивши його у статусі фіналістки.
 
«Я розчарована собою. Але, загалом, я задоволена тим рівнем гри, який продемонструвала. Це був мій перший фінал на турнірі категорії «Прем’єр», тож сподіваюся, що наступний буде успішнішим. У мене майже вийшло», — так прокоментувала свій невдалий фінальний матч проти чешки Кароліни Плішкової українська тенісистка.
 
Леся Цуренко, й справді, була дуже близькою до своєї першої в кар’єрі великої перемоги. Демонструючи агресивний атакувальний теніс, вона впевнено взяла перший сет, і такою ж переконливою ходою рухалася до успіху в другій партії. 
 
Чим ближче Леся підбиралася до виграшу шостого в сеті пункту, тим меншими ставали шанси сьомої ракетки планети — Плішкової — підтвердити статус фаворита протистояння. Після матчу Кароліна зізналася, що був у поєдинку момент, коли вона вже втратила вiру в можливість своєї перемоги.
 
Коли Цуренко, за рахунку 5:4 на свою користь, виходила подавати на матч, багато хто вже бачив її тріумфаторкою «Брісбен інтернешнл»-2019. Однак, у грі українки щось зламалося.
 
До цього впевнена й холоднокровна, у найвирішальніший момент вона втратила концентрацію, не зумівши взяти в «чемпіонському геймі» жодного пункту. 
 
Далі Леся вже не була схожою сама на себе. Тенісистку, котра ще кілька хвилин тому беззаперечно диктувала свої правила екс-першій ракетці світу, а днем раніше з легкістю вибила з розіграшу чинну переможницю «Ю-Ес оупен» Наомі Осаку, немов підмінили.
 
Програвши опонентці чотири поспіль гейми, Цуренко віддала Плішковій другий сет, і дозволила їй захопити ініціативу в заключній партії.
 
Коли ж до всіх ігрових негараздів українки у матчі додалася ще й травма гомілки, отримана на корті, стало зрозуміло, що тріумф вислизає з її рук. Дотиснути фізично розбиту й морально розбалансовану опонентку, титулованій Плішковій було вже зов­сім нескладно — 4:6, 7:5, 6:2.
 
«Леся грала дуже добре, припускалася мало помилок, за виключенням хіба що закінчення другого сету. Але я змогла додати в грі. Загалом, моя суперниця провела відмінний турнір, тож я зовсім не здивувалася, що вона дійшла до фіналу», — заявила Плішкова, котра, до слова, стала дворазовою переможницею «Брісбена».
 
Нагадаємо, що торік тріумфаторкою цих змагань була прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна, котра цього разу вилетіла вже на першій фазі турніру, через що в рейтингу WTA опустилася з четвертого на шосте місце.