Два військові літаки США впали в океан під час дозаправки в повітрі

07.12.2018
Два військові літаки США впали в океан під час дозаправки в повітрі

Цей винищувач-бомбардувальник вважають одним з основних літаків ВМС США.

Два літаки Корпусу морської піхоти США впали в океан за кілька сотень кілометрів на схід від узбережжя Японії під час дозаправлення в повітрі, повідомляє Бі-Бі-Сі.
 
 
Інцидент стався з літаком-заправником KC-130 та винищувачем-бомбардувальником F/A-18.
 
 
На борту крилатих машин загалом перебували семеро людей. За даними японського телеканала NHK, у ході спільної американсько-японської рятувальної операції вдалося врятувати двох пілотів.
Зараз врятовані військові проходять медичний огляд на базі морської піхоти Івакуні на півдні Японії.
 
Японські сили самооборони скерували на місце зіткнення шість кораблів берегової охорони та один літак для пошуків інших зниклих американських морських піхотинців, які перебували в літаках.
 
На сторінці у «Твіттері» корпусу морської піхоти повідомили, що аварія сталася вчора о 2-й ночі за місцевим часом. Військові проводять розслідування причин катастрофи.
 
В американських ЗМІ повідомляється, що літаки зіткнулися в повітрі під час дозаправлення, але офіційно цю інформацію поки не підтвердили.
 
Дозаправка в повітрі — складна й часто небезпечна операція. Представник корпусу морської піхоти заявив, що літаки вилетіли з авіабази Івакуні і проводили звичайний запланований тренувальний політ, коли сталася аварія.
 
Про погодні умови на момент катастрофи не повідомляється. Кореспондент Бі-Бі-Сі в Токіо відзначає, що над усіма Японськими островами вночі спостерігалися сильна хмарність і дощі.
 
Літак КС-130 є модифікацією військово-транспортного літака С-130 Hercules і використовується для дозаправлення в повітрі. Винищувач-бомбардувальник McDonnell Douglas F/A-18 Hornet вважається одним з основних літаків ВМС США.
 
Минулого місяця інший американський військовий винищувач-штурмовик F/A-18 зазнав аварії в районі японської префектури Окінава. Тоді обом пілотам вдалося врятуватися. Причиною катастрофи стали проблеми з двигуном.