Міська влада Одеси відправила до Києва на затвердження астрономічні тарифи на опалення

30.11.2018
Міська влада Одеси відправила до Києва на затвердження астрономічні тарифи на опалення

Міська влада Одеси відправила до Києва на затвердження нові тарифи на опалення з астрономічними цифрами.
 
 
Передбачається, що вже у лютому 2019 року за опалення стандартної «двушки» загальною площею до 50 квадратних метрів мешканцям південного міста доведеться щомісяця сплачувати близько 2650 гривень.
 
 
Відповідне повідомлення від імені комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» вже опубліковано на офіційному сайті компанії. 
 
Скажені ціни на опалення чиновники мотивують подорожчанням природного газу на 23 відсотки, електроенергії — на 18 відсотків, а водопостачання більше, аніж у два рази. Крім того, в 1,9 раза зросла середня зарплата.
 
За словами віце-мера Одеси Анатолія Орловського, за розрахунками тепловиків, вартість 1 гігакалорії тепла для населення Одеси зросте з 1 229 гривень 20 копійок до 1888 гривень 67 копійок, або на 54%.
 
У перерахунку на один квадратний метр вартість опалення для населення має зрости з 30 гривень 76 копійок на місяць до 52 гривень 92 копійок, або на 72 відсотки.
 
Тепло  відтепер для нас стане на вагу золота,  обурюються мешканці Одеси через соціальні мережі. Вартість його  буде така, що від цього, у буквальному сенсі слова, у жар кидає. 
 
Цікаво, що фахівці Національної комісії з регулювання ринку комунальних послуг залишили розрахунки нових тарифів на опалення на совісті міської влади Одеси. Адже поки що не зрозуміло, як повинна виглядати процедура їх затвердження.
 
Адже Одесі поки що не виконана вимога Нацкомісії з установки будинкових лічильників тепла, ними забезпечені лише 80% одеських будинків, а треба вийти на 90%.
 
Саме такий показник у більшості міст України, а ось одеська мерія, як кажуть, пасе задніх. Щоправда, у мерії вже знайшли 12 мільйонів гривень на установку відсутніх лічильників та намагаються швидко провести всі відповідні роботи.
 
«Ми активно працюємо над встановленням лічильників, — заявив віце-мер Одеси Анатолій Орловський. — Для нас було б набагато краще, щоб рішення про чергове підвищення тарифів виходило від столичної Нацкомісії, адже це викличе більшу довіру людей».
 
За словами чиновника, якщо освоїти ці кошти не встигнуть до кінця року, тарифи на опалювальний сезон 2018/2019 років усе ж таки затвердять члени виконкому Одеської міськради.
 
Поки що не зрозуміло, яким чином будуть «вибивати» борги з тих городян, які й субсидію не оформили й за комуналку платити не хочуть. Адже навіть за старими тарифами заборгованість по місту Одеса перевищує суму  332 мільйони гривень.