На Тернопільщині масово порушують закони щодо продажу алкоголю

30.11.2018
Цілу низку грубих порушень у торгівлі алкоголем та цигарками виявили співробітники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області.
 
 
Як повідомляє його прес-служба, за 10 місяців цього року було проведено понад 200 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють таку торгівлю, і фактично скрізь зафіксовано порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
 
Зокрема, встановлено 86 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, 45 випадків реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, неодноразово фіксувалися продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років, а також роздрібна торгівля спиртним та цигарками без ліцензії.
 
За результатами перевірки застосовано фінансові санкції на суму понад 3 мільйони гривень.
 
З початку року на Тернопільщині анульовано 325 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 254 — на право торгівлі тютюновими виробами, з них відповідно 46 та 23 — за їх продаж неповнолітнім. На даний час підприємці області використовують 4526 ліцензій на реалізацію спиртного та сигарет.