Олександр Усик впевнено захистив титул чемпіона світу

13.11.2018
Олександр Усик впевнено захистив титул чемпіона світу

Одного удару вистачило Олександру Усику, аби перемогти досвідченого британця Тоні Белью. (Фото з сайта unian.net.)

Тим і цікавий бокс у виконанні професіоналів-важковаговиків, що представники цього дивізіону володіють неймовірної сили ударним «механізмом», який в одну мить здатен вивести з ладу суперника в ринзі.
 
Попри те, що Олександр Усик не входив до клубу беззаперечних «нокаутерів», у поєдинку проти досвідченого британця Тоні Белью вітчизняному боксеру вдалася ударна комбінація, котра, здається, суттєво переверне уявлення боксерського світу про вміння та навички абсолютного чемпіона світу з України.
 
Вийшовши в ринг проти опонента з іншої вагової «орбіти», Усик опинився в ситуації, коли для підтвердження свого чемпіонського статусу потрібні були якісь радикальні заходи.
 
Після семи раундів Олександр, судячи iз записок рефері, поступався своєму 35-річному візаві, тож перспектива втратити після бою в Манчестері всі свої пояси виглядала цілком реальною.
 
У протоколі британського судді Стіва Грея фігурував рахунок — 67:66, мексиканця Алехандро Лопес — 68:65, і лише росіянин Юрій Копцев сигналізував у своєму проміжному протоколі про нічию — 67:67.
 
Проте, активно провівши першу частину поєдинку, переконливо вигравши другий, третій та четвертий раунди, підтвердити свою перевагу в завершальній фазі протистояння Белью не зміг.
 
Досвідчений британець не приховував, що на бій проти Усика зголосився заради гучного завершення боксерської кар’єри — в титулі абсолютного чемпіона.
 
Однак утілити свої грандіозні плани в життя йому не дозволив наполегливий та незламний Усик. Відчувши, що суперник втрачає контроль над ситуацією, українець практично одразу провів доленосну комбінацію.
 
Повністю незахищена, голова Белью прийняла на себе всю міць лівого «хука» Олександра. І Тоні, немов підкошений, повалився на поміст рингу.
 
Проголосивши курс на суперважкий дивізіон, у поєдинку проти знайомого з вищим боксерським світом Белью Усику, немов повітря, потрібен був якийсь знаковий прийом.
 
Зрештою, для абсолютного чемпіона в першій важкій вазі все склалося просто ідеально. Кращої «презентації» годі було й очікувати.
 
Однак британський промоутер Едді Хірн, який опікувався справами Белью, а віднедавна взявся також за «розкрутку» Усика, після бою заявив, що до поєдинку з одним із найкращих боксерів-супертяжів Ентоні Джошуа українець іще не готовий. Для початку Хірн обіцяє організувати для Олександра поєдинки з дещо скромнішими важковаговиками — Уайтом, Повєткіним, Паркером, Міллером.
 
Сам же український чемпіон після виснажливого поєдинку хоче трохи відпочити й «поправити здоров’я».
 
Натомість Белью, зазнавши болісного фіаско, заявив про завершення своєї боксерської кар’єри. «Я віддав бою всі сили, але це не спрацювало. Моє серце розбито — це кінець», — підсумував 35-річний британський боксер.